Mambu lan tampilan panganan nyebabake pencernaan sing apik

6123x 04. 06. 2020 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Sawise dina suwene nyambut gawe, kadang-kadang ora bisa ngatasi awake dhewe lan miwiti dhaharan sing kapisan. Nanging kepiye carane bisa mbantu proses pencernaan panganan sabisa-bisa lan nyedhot nutrisi sabisa? Lan kepiye reaksi awak kita marang iki?

Kepiye cara pencernaan sing apik

Panaliten anyar saka Cell Reports nyaranake yen sampeyan ngerti mambu lan tampilan panganan, awak bakal luwih gampang nyerna. Panliten nuduhake manawa neuron spesifik sing diaktifake ing tikus sing anyar panganan diaktifake kanthi cara sing padha karo tikus sing mung kena panganan utawa mambu. Iki nyebabake para tamu nyiapake nutrisi lan kalori, sanajan ora diwenehi panganan. Panaliten iki bisa mbantu para ilmuwan ngerti kepiye awak nanggapi persepsi sensori panganan.

Wis dingerteni manawa nalika luwe, awak ngasilake neuron, sing jumlah gumantung saka level keluwen ing awak. Sawise keluwen suwene, otak kita ngasilake neuron (AgRP) sing ngrangsang napsu lan menehi dhahar supaya cepet-cepet mangan. Sawise mangan, kita ngaktifake proopiomelanocortin (POMC), sing nyuda napsu. Wis pirang-pirang taun, hipotesis manawa siji-sijine cara kanggo ngaktifake neuron POMC yaiku nggunakake kalori saka panganan.

Kabeh diganti ing 2015, nalika sekelompok peneliti ngerti saka tes yen tikus kasebut nembe katon karo panganan lan aroma, lan produksi POMC langsung miwiti lan nyuda AgRP.

sinau

Ing panliten kasebut, 3 klompok tikus sing beda diamati sajrone 16 jam. Klompok kaping pisanan diwenehi panganan, klompok nomer loro kena ambu ora enak lan panganan, lan sing nomer telu isih lapar tanpa stimulasi sensorik.

Dheweke nemokake yen mung limang menit nyedhot lan ngawasi panganan sing ora bisa diakses, neuron POMC cukup dirangsang ing klompok indera kanggo miwiti produksi MTOR lan XBP1. Proses iki mbantu ngonversi asam amino saka panganan dadi protein.

Asile panliten

Reaksi iki, sing kedadeyan ing klompok tikus nomer loro, nuduhake siji kasunyatan sing menarik. Ngarsane lan mambu panganan kasebut dhewe cukup kanggo micu neuron POMC ing otak, mbantu ati ngilangi kalori lan nutrisi nganti wareg awak. Miturut tim peneliti, kegiatan iki uga bisa mengaruhi produksi insulin, sing bisa nulungi wong sing duwe masalah produksi.

Mung Brüning, direktur Max Planck Institute, sing ujar:

"Proses pangolahan protein sing luwih apik iki bisa ngganggu kelemon, sing bisa nggawe ati ora siyap kanggo konversi protein sawise mangan, lan kanthi mangkono bisa mengaruhi tingkat produksi insulin. Iki minangka sesuatu sing kita pikirake lan arep ditangani ing tes mbesuk. "

Dadi, yen sampeyan pengin awak ngolah panganan luwih apik, mula kudu nggatekake panganan. Dielingi aroma lan penampilane. Sampeyan kudu ngrangsang ora mung sel rasa ...

Tips saka eshop Sueneé Universe

Thich Nhat Hanh: Mangan kanthi sadar, urip sadhar

Buku kasebut bakal menehi saran babagan kepiye nyetel bobot awak lan njaga kesehatan sing awet. Carane nggabungake Teknik Buddha manungsa waé sadar karo gaya urip sehat.

Mangan kanthi sadar, urip kanthi sadar (kanthi ngeklik gambar sampeyan bakal dialihake menyang e-shop Sueneé Universe)

Brigitte Hamann: 50 panganan sing paling sehat - Kita bisa mlebu kesehatan

50 panganan supersing ngemot jumlah luar biasa vitamin, enzim, asam amino, mineral a antioksidan lan ing wektu sing padha kanggo sampeyan, sampeyan bakal nemokake informasi babagan efek babagan terapi lan cara panggunaan.

Brigitte Hamann: 50 panganan sing paling sehat - Kita bisa mlebu kesehatan

Artikel sing padha

Tulis komentar