Wawancara karo kepala editor Sueneé Universe

1220626x 22. 01. 2017 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Kepiye critane situs iki? Kepiye asal mula?

Nggih Kabeh duwe crita! Situs web iki uga wiwit lelungan ing Internet wiwit wulan Maret 2013 mung minangka alternatif email sing akeh, sing dakkirim menyang sawetara kanca. Setahun sadurunge, aku bakal ujar, sejatine sawetara, nanging dhaptar kasebut saya suwe saya gedhe. Mboko sithik, ana puluhan alamat email, lan pikirane aku luwih gampang nulis blog sing bakal ngirim buletin tinimbang nyoba format email kanthi ringkesan paling menarik ing minggu kepungkur. Dadi, sejatine ing wiwitan taun 2013, aku miwiti nggabungake versi pisanan situs web Suenee.cz - saiki diarani Semesta Sueneé.

Dina iki, sawise meh 4 taun, situs web kasebut duwe ribuan penggemar ing Facebook, Twitter lan umume saka macem-macem wilayah Internet. Ewonan wong maca kita saben dina lan saya akeh sing teka! Kita seneng. :)

Lan kepiye uga sampeyan tekan kana, Suenee?

Iki uga kedadeyan aneh kaya kahanan sing acak. Aku babar pisan ora seneng maca ing SD. Dheweke terus ngandhani aku supaya maca Verne utawa Fast Arrows. Pancen ora narik minat aku. Nganti saiki, dheweke ngolok-olok aku yen ing umur 90 taun, aku mung maca Mole lan Sísa Kysela. Titik balik diwiwiti ing wiwitan taun XNUMXan, nalika edhisi buku-buku tipis sing PALING TERBAIK wiwit diterbitake. Saben ana topik liyane, nanging kabeh duwe ide sing padha: Misteri paling gedhe ing donya. Mboko sithik, aku maca bisa uga kabeh sing metu nganti taun 1998. Secara harfiah aku nguntal, amarga ujug-ujug kabeh bisa menehi pangertèn. Ujug-ujug aku weruh angin seger sing mbayangno ing jagad apek sing ana kabeh wis jelas diwenehi - amarga iku sing diomongake guru ing sekolah (Sejarah, Sejarah Alam).

Aku mesthi mikir yen sejarah nuduhake yen aneh banget. Kepiye dheweke bisa ngerti kanthi yakin yen sejatine wis ana?

Aku uga seneng banget karo seri Misteri lan Misteri anggitane Arthur C. Clark lan mengko ing versi film bukune Erich von Däniken: Kenangan mbesuk. Aku weruh ing bab-bab sing ilmu ilmiah konvensional ora ana panjelasan, lan nyoba nyapu ing ngisor karpet minangka masalah sampingan - prekara sing ora bakal dibahas kanthi keras supaya ora ngolok-olok kita.

Nganti saiki, aku kelingan adegan nalika kanca sakelas nggawa kliping koran menyang sekolah manawa ana sing nonton UFO ing sawijining panggonan. Kabeh wong moyoki dheweke yen ora ana alien. Sayange, aku kalebu salah sawijine nalika semana. Sanajan aku kelingan ora yakin babar pisan. Isih ana: lan kepiye yen beda?

Wiwit cilik, aku wis akeh mikir babagan perasaan lan kedadeyan ing jero awak. Sanajan aku ora ngerti, iki akeh pengaruhe tumrap pangerten kasunyatan. Dadi bisa dingerteni yen minatku marang kabeh misterius lan katon supranatural yaiku asale saka aku.

Rapat ing sekolah menengah karo kancaku Almyr sing raket banget uga ngrewangi akeh. Dina iki, kita sakloron ujar kanthi gedhe banget yen luwih saka Elektrotechnická průmyslovka, iki minangka sesi sore, nalika kita lungguh sawise sekolah lan debat babagan sapa sing wis diwaca ing buku TERBAIK utawa sing dipikirake siji utawa liyane. Kuwat banget lan bisa nggawe kita spiritual lan intelektual. Ora ana sangsi sing kudu ngadeg karo kita. Sawetara minat, utawa kekuwatan sing luwih dhuwur, utawa sawetara malaekat (alien? :)), amarga ana kadang-kadang sinkronisitas sing cukup penasaran.

Kita ketemu nganti saiki. Yen ana kesempatan, debat kita pancen mung kanggo wong sing dipilih - pikiran lan ati sing mbukak banget kanggo ndeleng samubarang sing bisa ditemtokake. Sawise kabeh, sawetara rapat mbukak kanggo umum: Tutup rapat liwat teh. Tansah sepisan utawa kaping pindho saben wulan. Sapa wae sing wis rumangsa nemoni kasunyatan liya bisa teka.

Kangge, tim loro-anggota kita (Sueneé - Almyr) tuwuh kalebu kanca liyane sing uga dadi pembuat konten situs iki. Dadi, yen sampeyan kepengin ngerti sapa sing ndhelikake ing sandiworo, sampeyan duwe kesempatan kanggo njagong teh bareng kita. :)

Sampeyan wis nerjemahake sawetara artikel pisanan. Kepiye kabarmu karo basa Inggris?

Iki uga lucu. (Paling ora, mengko saya suwe.) Ing sekolah dhasar, aku sinau basa Jerman wiwit kelas loro. Aku nyoba mlebu kelas basa Inggris suwene setengah taun, nanging babar pisan ora dak pahami. Aku ngerti basane pancen aneh. Jerman duwe logika grammar sing padha banget karo Ceko, mula amarga aku sinau basa Jerman kanthi cukup. Aku kangen banget basa Inggris.

Aku lan Almyr nyoba kursus Inggris pribadi ing sekolah industri ing taun katelu, nanging iki minangka sawetara pelajaran pertama kanggo para pamula.

Aku bakal nyuda cekak. Aku sinau basa Inggris mung kanthi kepengin kepengin ngerti apa sing dibahas lan nulis ing situs web manca babagan topik kasebut eksopolitik a riwayat alternatif. Aku miwiti narjamahake kanthi pitulung kamus. Aku nyoba nerjemahake saka wiretaps. Pancen nantang, nanging bisa ngasilake. Dadi, malah artikel pertama ing web diterjemahake. Saiki, konten dijarwakake utamane kanggo para profesional liyane. :)

Kaya sing dikandhakake: Dheweke mulang Dalibor babagan kasusahan. Dheweke mulang basa Inggris. Nanging amarga aku nuwun banget marang wong-wong sing ora duwe wangkal kanggo sinau basa Inggris, Rusia, Jerman lan liya-liyane, kita nulis situs web sing apik tenan iki.

Ngomong-ngomong, aku pancen lali babagan basa Jerman. Sing bisa dadi guyon paling gedhe kanggo aku, yen sejatine ora duwe apa-apa sajrone udakara 8 taun mulang. Aku ora pengin nerjemahake artikel kasebut. :)

Apa rencana kanggo mbesuk?

Kayane jelas manawa wong (kalebu aku) kepengin banget ngerti informasi babagan sejarah sing ora bakal ditemokake ing buku teks sekolah. Sampeyan kudu nggoleki arsip utawa maca situs web manca nganggo basa asing. Ceko lan Slowakia mesthi dadi basa sing luar biasa. Mung ing kasus iki, mung cacat. Kita kalebu minoritas, mula sayang kita ora akeh informasi. Pramila situs iki nyoba dadi jembatan imajiner ing antarane apa sing ana ing njero lan sekitar kita ing akeh level.

Kita pancen pengin nggedhekake wilayah tematik sing bisa narik kawigaten para pamaca utawa narik kawigaten wong sing ora ngerti utawa mung duwe bab sing ditulis. dugaan iku - Apa sing daktampa nalika isih bocah.

Kita mesthi kudu nggedhekake tim karo tim hebat liyane kanca kerjakanggo mbantu nggawe konten web: panjarwa, editor, buletin, grafis. Kita pancen kudu akeh gaweyan!

Kita luwih seneng ngetutake acara saiki ing luar negeri. Tulis babagan kedadeyan saiki - apa sing lagi dibahas lan dibahas ing macem-macem konferensi ing saindenging jagad.

Akeh prekara sing isih mengaruhi dhuwit. Kita isih ora bisa nindakake sawetara perkara tanpa ana. Akeh gumantung sumbangan finansial saka para pamiarsasing menehi kontribusi kanggo akun transparan. Pakaryan mutu mbutuhake evaluasi kualitas, mula yen sumbangan finansial bakal teka, luwih cepet kita bisa ngirim konten sing berkualitas. Kosok baline, kita mung bisa ngarep-arep manawa konten sing berkualitas bisa narik luwih akeh pamaca. Wis nyambung.

Kepiye cara nggunakake pariwara minangka sumber keuangan?

Sampeyan uga kamungkinan. Kita pengin ngindhari pariwara sing wis direncanakake, yen ana slogan utawa spanduk sumunar saka sampeyan. Sing luwih pengalaman ing IT banjur bakal njupuk siji Blokir Iklan lan ora ono gunane. Kita pengin nawakake papan pariwara kanggo sponsor lan pengiklansing nggawa konten sing temenan kanthi tematik. Pungkasane, sampeyan bisa uga wis maca tembung-tembungku saiki. Sanajan sethithik cukup lan bakal menehi prahara angin gedhe - efek swiwi kupu-kupu. :)

Apa sing bisa diarepake para pamaca ing minggu ngarep?

Wiwitane Februari 2017 kita ngrancang desain ulang struktur situs web supaya artikel luwih bisa dipérang dadi kategori tematik. Kita yakin manawa iki bakal menehi akses menyang pembaca kanthi luwih apik menyang artikel lawas sing kudu digatekake kanthi suwe. Kita ngrancang ngrancang ulang kaca landas supaya konten sing menarik bisa diakses kanthi luwih gampang. Saiki, ana luwih saka 1100 artikel ing basis data, lan ana sing anyar diterbitake saben dina. Kita pengin menehi kesempatan marang para pamiarsa supaya bisa menehi orientasi awake dhewe kanthi luwih becik.

Kita bakal ngrancang taun iki taun kapisan rapat para penggemar situs iki. Mini-festival kaya ing Prague, ing kana bakal nyedhiyakake prekara paling menarik sing kedadeyan. Kita bakal weruh kepiye kahanane. Mungkin kita bisa njaluk tamu manca.

Ayo dadi kaget!

Apa sampeyan bakal melu rapat penggemar (festival) akhir minggu situs web Sueneé Universe ing Prague?

Ndeleng Hasil

Ngundhuh ... Ngundhuh ...

Artikel sing padha

Siji komentar babagan "Wawancara karo kepala editor Sueneé Universe"

  • Tino wrote:

    Kasunyatan manawa masarakat kepengin ngerti kasunyatan kasebut ana gandhengane karo Age of Aquarius sing anyar sing ana gandhengane karo owah-owahan kesadharan lan mula akeh wong sing pungkasane mikir tumindak mikir lan nggoleki bebener lan sumber sing apik yaiku Figu lan Billy Maier lan kontak saka Plejaren. wangsulan akeh pitakon babagan urip lan pangembangan eling.

Tulis komentar