Dheweke nemokake mineral asing ing Israel, luwih angel tinimbang intan

2671x 13. 01. 2021 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Mineral sing ora dingerteni - Panemuan anyar ing pegunungan Israel sisih lor nyebabake akeh geologis ing saindenging jagad. Sajrone kerja ing Lembah Zevulun cedhak Gunung Carmel, perusahaan tambang Israel Shefa Yamim nemokake mineral sing anyar nganti saiki durung dingerteni ing Bumi.

Mineral sing ora dingerteni

Asosiasi Mineralogis Internasional sacara rutin nyetujoni mineral anyar ing dhaptar resmi, kanthi nganti 100 zat anyar ditambahake ing dhaptar saben taun. Nanging, panemuan paling anyar iki dianggep minangka kedadeyan sing penting amarga sadurunge dianggep jinis mineral iki mung ditemokake ing angkasa.

Gunung Karmel

Mineral anyar minangka kenang-kenangan saka allendeite, mineral sing ditemokake ing meteorit Allende sing mlebu ing Bumi ing Februari 1969. Nanging, iki pertama kaline zat kasebut ditemokake alami ing watu ing Bumi. Abraham Taub, CEO saka Shefa Yamim, marang Haaretz manawa mineral kasebut dijenengi carmeltazite sawise ditemokake lan mineral ing komposisi: titanium, aluminium lan zirconium.

Lan sanajan sebagian besar mineral anyar sing disetujoni dening Asosiasi Mineralogis Internasional katon ora apik, carmeltazite uga nawakake kesempatan bisnis sing signifikan amarga mirip karo batu permata liyane sing digunakake ing nggawe perhiasan.

Struktur kristal karmeltazit. Foto dening MDPI CC BY-SA 4.0

Mineral anyar khusus iki ditemokake ing retak safir, mineral paling angel nomer loro sing kedadeyan alami ing Bumi (sawise berlian). Carmeltazite, kanthi komposisi kimia, ngelingake safir lan ruby ​​banget lan ditemokake ing warna ireng, biru-ijo utawa coklat oranye kanthi warna logam. Nanging, sawise nyoba kerapatan, peneliti nemokake yen carmeltazite luwih angel tinimbang berlian lan luwih langka, sing nambah nilai kasebut.

Foto dening MDPI CC BY-SA 4.0

Karmel

Miturut BBC, wilayah ing sacedhake lembah Zevulun misuwur amarga kegiyatan vulkanik, wiwit jaman Cretaceous. Pegunungan Carmel minangka omah paling ora 14 bolongan vulkanik sing nggawe kahanan geologis kanggo pambentukan Carmeltazite kanggo wektu sing suwe.

Miturut Forbes, carmeltazite dikira wis mbentuk 18 mil ing ngisor permukaan bumi, cedhak wates kerak-mantel. Tekanan lan suhu sing dhuwur ngasilake watu sebagian cair kanggo cairan lan reaksi kasebut nyebabake mineral anyar. Sanalika ventilasi katon ing permukaan Bumi, massa vulkanik iki, uga bahan liyane, kanthi cepet diangkut menyang kerak ndhuwur, dadi jinis endhepan sing ditemokake ing Gunung Carmel.

Lembah Zevulun. Foto pangguna: netane CC BY-SA 3.0

Perusahaan tambang kerja kanthi intensif ing wilayah iki amarga kesempatan sing ditawakake warisan geologi sing sugih iki. Sanajan umume golek safir, ditemokake mineral anyar ing permata sing ditambang saka watu kasebut - ndhelik ing celah lan celah ing safir lan macem-macem corundum.

Karmelit

Sanajan perusahaan tambang ngekstrak sawetara conto, carmeltazite tetep arang banget. Watu paling gedhe sing ditemokake nganti saiki wis tekan 33,3 karat. Haaretz negesake manawa mineral kasebut ditunjuk minangka "Carmel Sapphire" dening perusahaan pertambangan lan bubar disetujoni minangka mineral anyar dening Komisi Asosiasi Mineral Internasional Mineral Baru.

Foto dening MDPI CC BY-SA 4.0

Sanajan Komisi ajeg nyetujoni panemuan anyar, ora umum yen nemokake zat sing katon apik banget lan kualitas sing narik perhatian internasional. Saiki Carmeltazite mung ditemokake ing lembah Zevulun, sing artine minangka salah sawijining mineral paling langka ing donya lan bisa uga salah siji sing paling larang.

Daub ujar manawa perusahaan kasebut arep adol mineral minangka batu permata lan bisa digunakake kanggo nggawe perhiasan mewah. Siji prekara sing ditemtokake: nalika pungkasane tekan pasar, mineral asing iki bisa uga bakal entuk rega astronomi.

Tip saka eshop Universe Sueneé

Shungite - kerikil kasar 50-80 mm

Filter alam lan aktivator banyu. Kerikil sing durung diproses. Coba banyu lan banyu sing diresiki shungite tanpa, sampeyan bakal ngerti bedane dhewe!

Shungite - kerikil kasar 50-80 mm

Artikel sing padha

Tulis komentar