Lima aturan qigong

22. 06. 2021
Konferensi Internasional Ke-4 Sueneé Universe

Chi-kung minangka cara sing paling efektif kanggo nggayuh keseimbangan, amarga teknik kanthi alami nyeimbangkan energi yin lan yang ana ing awak. Tujuane qigong yaiku nggayuh keseimbangan awak, pikiran lan roh.

Lima aturan Chi Kung

1) Rilis (elemen banyu)

2) Kasar (unsur kayu)

3) Joy (unsur geni)

4) Setel ing tengah (elemen negara)

5) Energi (unsur logam)

 

Chi Kung lan Tao

"Tao sing bisa dijlentrehake dudu Tao", ujar ayat pertama Tao-te-ching, karya filsafat Fauisme klasik. Tembung Tao ora bisa ditemtokake kanthi tepat, luwih dikenal kanthi kontak langsung, contone, kanthi nyadari kekuwatan urip ing awak lan lingkungane. Tao tegese cara utawa uga kanggo ngomong, ngerti. Saka makna kasebut, cetha manawa Tao nuduhake dalan urip sing bakal tuntas. Iki minangka sumber asli kabeh ilmu lan kasunyatan sing utama. Iki nuduhake jalur alam semesta utawa alam minangka "jalur kasunyatan alami."

Tao nyaranake cara kanggo mbukak pikiran sampeyan lan entuk ilmu sing luwih jero babagan jagad, arah spiritual, lan sampeyan. Taoisme bisa dadi siji-sijine sistem filsafat ing jagad sing utamane fokus ing praktik tinimbang martakake. Chi Kung minangka bagean integral saka sistem Taoist kuna babagan perawatan kesehatan, penyuluhan umur lan pangembangan spiritual. Iki ngasilake kuwalitas spiritual kayata kawicaksanan, welas asih, sabar utawa toleransi.

Chi Kung lan Yin lan Yang

Ing Tao-te-ching dikandhani "Pasangan lair saka siji", lan pasangan iki tegese unsur yin lan yang. Iki minangka kebalikan saka polaritas kosmik - wengi lan awan, urip lan pati, maskulinitas lan kewanitaan. Polaritas dasar iki minangka prasyarat kanggo kabeh eksistensi sing nyata, blok pambangunan lan prinsip kabeh gerakan lan pangowahan. Sampeyan kudu sadhar yen yin lan yang dudu rong jinis energi, nanging loro cagak sing saling ngelawan, komplementer kanggo saben wujud, fungsi utawa medan energi.

Yin lan yang uga bisa malih ganti. Wong Tionghoa kuno netepake qi swarga minangka fitur yang, yaiku energi sing ngembang, ekspansi, kanthi positif, dene qi saka bumi menehi fitur yin - yaiku arah mlebu, resepsi, lan muatan negatif. Miturut piwulang pangobatan tradhisional Tiongkok, panyebab utama kabeh penyakit yaiku ketidakseimbangan polaritas ing antarane unsur yin lan yang ing macem-macem sistem energi awak. Cara paling apik kanggo ngobati penyakit lan nyegah bosok awak yaiku mulihake keseimbangan sehat alami kanggo kabeh komponen ing babagan sistem energi.

Chi kung minangka mekanisme sing mbantu ngontrol lan ngimbangi limang energi kasebut ing awak. Nganggo unsur kasebut bisa mulihake keseimbangan alami awak.

Chi kung lan energi saka limang elemen

Miturut model nggawe tradisional Taois lan wujud wujud, kabeh prekara ing bumi kalebu energi saka limang unsur sing ngontrol sekaligus. Risalah klasik Kaisar Kuning babagan obat internal negesake manawa limang babi kayu, geni, bumi, logam lan banyu kalebu kabeh fenomena alam. Pola sing padha ditrapake kanggo manungsa.

Lima unsur kasebut uga bisa dingerteni minangka limang proses energi dhasarsing bisa diamati ing alam lan saindenging jagad raya. Kabeh organ penting ing awak kasusun saka pasangan yin lan yang, lan saben pasangan kasebut digandhengake karo salah siji saka limang energi dhasar. Ana rong siklus transformasi dhasar ing endi energi dhasar kasebut saling berinteraksi lan seimbang.

Siji siklus diarani kreatif (sheng), ing endi energi siji stimulasi lan nambah liyane: banyu ngrangsang kayu, kayu menehi stimulasi geni, geni ngrangsang bumi, lan bumi ngrangsang logam, sing nutup siklus kanthi ngrangsang banyu. Ing siklus kapindho, siji unsur bisa ngatasi unsur liyane lan energi padha dampen: banyu ngalangi geni, geni logam, logam kayu, kayu bumi lan banyu bumi.

Gaya lan bentuk qigong

Ana ewonan gaya qigongNanging, umume bisa dipérang dadi telung kategori utama: pertempuran, marasake awak, lan spiritual. Praktek Tao universal nggabungake saben aspek kasebut. Umume gaya qigong kalebu latihan peregangan, gerakan anggun lan posisi ngadeg sing diselarasake kanthi napas irama lan pikiran sing tenang, santai lan fokus.

Gerakan awak sing alus lan anggun minangka pencegahan nyegah kaku lan stagnasi, sing nyebabake degenerasi awak kanthi bertahap. Aturan iki uga ditrapake kanggo inti urip lan energi. Nalika awak ora obah, energi ora mili, lan yen energi ora mili, stagnan. Semono uga awak. Nalika kita obah, regangan, mili kaya banyu lan getih tetep, awak tetep sehat. Nanging, yen kita matesi energi lan getih lan matesi alirane, awak mula stagnan. Lan stagnasi minangka panyebab utama rasa lara, lemes lan penyakit.

Semesta Eshop Sueneé

Michaela Sklářová: Taichi Chi Kung (DVD)

Michaela Sklářová: Taichi Chi Kung (DVD)

Artikel sing padha