Tantangan urip: golek dhewe

15594x 09. 02. 2021 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Petualangan lan tantangan sing paling gedhe yaiku nemokake sapa sejatine kita. Kanggo sawetara wong, nyoba golek awake dhewe bisa uga tumindak sing egois, nanging kosok baline. Nyatane, minangka proses tanpa pamrih sing nyebabake kabeh tumindak lan tumindak kita. Supaya bisa dadi mitra, kanca utawa wong tuwa sing hebat, kita kudu ngerti awake dhewe, apa sing dikarepake saka urip lan lingkungan, lan apa sing bisa ditawakake.

Proses ilmu

Proses iki uga kalebu tahap sing kurang nyenengake. Tahap sing bisa nglarani, nanging minangka bagean saka proses kasebut. Iki kalebu disintegrasi lan ngeculake lapisan sing ora bisa digunakake ing urip kita, sing motivasi utawa gawe piala negatif. Kabeh kahanan kanthi ngerti lan ngerti sapa sejatine kita lan apa sing maju. Proses iki minangka refleksi saka kekuatan batin, nanging uga kerentanan. 6 tips ing ngisor iki bisa mbantu sampeyan ngliwati proses iki.

1) Nampa jaman biyen

Kanggo nemokake kanthi bener sapa sing dikarepake lan apa sing dikarepake, kita kudu ngerti critane dhewe. Ayo dadi wani lan nylametake awake dhewe ing jaman biyen, amarga bisa nggawe kita luwih saka sing sampeyan kira. Apa trauma bocah sing didhelikake, rasa cilaka lan rasa sengit. Kabeh iki nggawe kita lan kudu ngadhepi kabeh lan luwih ngerti sebabe kabeh menehi makna kaya ngono lan akeh pengaruhe.

Lingkungan, panemu lan polah lingkungan sing wis diwasa saya akeh pengaruhe tumrap tumindak ing diwasa. Pengalaman nyeri bocah asring nemtokake cara kita ngevaluasi lan mbela awake dhewe. Contone, yen duwe wong tuwa sing angel banget lan nuntut, kita bisa uga luwih cenderung nglindhungi awake dhewe utawa, kanthi sabalikna, nindakake kabeh cara kanggo matur nuwun marang lingkungane. Penting, sampeyan kudu ngerti motif lan asal mula.

Nalika nyoba ndhelikake pengalaman sing nglarani dhewe, ora ngakoni, kita bakal rumangsa ilang. Kita bisa tumindak kanthi intuitif kanthi cara tartamtu, lan awake dhewe ora bakal ngerti sebabe. Kita bisa nggunakake, kayata, teknik Mindsight, hipnosis, terapi regresi, lukisan, lan liya-liyane kanggo ngerti sebabe.

4 langkah iki uga mbantu:

Langkah 1: Ayo menehi pandangan kritis babagan awake dhewe lan wong liya. Pikiran sing ngganggu lan percaya diri sing negatif iki bisa ngganggu sikil kita.

Langkah 2: Yen kita wis nyebut pendapat sing negatif tumrap awake dhewe, ayo priksa manawa iku pendapat kita. Iki ora minangka pendapat negatif sing dijupuk saka wong tuwa, kanca utawa kolega.

Langkah 3: Ayo nyoba nyingkir pola pertahanan sing dadi reaksi pengalaman bocah sing nglarani.

Langkah 4: Ayo padha ngembangake nilai, target lan cita-cita dhewe.

2) Temokake tegese

Kaslametan asring gumantung saka pinemu makna ing urip lan kabungahan sanajan ing kahanan sing paling nantang. Sing slamet saka kamp konsentrasi bisa ngerti. Ayo coba golek makna urip dhewe, sing ora mesthi setuju karo pendapat wong liya. Wong sing paling seneng ora mesthi kepengin mung seneng-seneng, mung asring dadi wong sing luwih seneng sing duwe tujuan lan prinsip lan kepengin seneng ing prekara sing paling umum.

3) Pikirake apa sing sampeyan karepake

Ing urip, kita bisa uga asring nuntut komplain babagan perkara sing ora ditindakake tinimbang ngelingi apa sing ditindakake. Dadi, ayo coba luwih fokus ing pikirane lan evaluasi positif, luwih saka apa sing gagal utawa ora dikarepake. Ayo dadi seneng, rumangsa tresna, lan sukses ... Ayo nyoba ora ngrungokake kewan omo ing njero ati sing bisa ngelingake manawa kita ora pantes tumindak apa…

Ayo nyoba uga dadi komunikasi. Nalika karo kanca, ayo ora ujar, "Sampeyan ora nate ngrungokake aku, sampeyan ora preduli karo aku." Nanging, ayo ngomong, "Muga-muga bisa dirungokake lan dirasa luwih akeh." Ngowahi ekspresi bisa luwih akeh tinimbang sing kita pikirake. Kita bakal luwih cedhak karo mitra.

4) Kenali kekuwatan pribadi sampeyan

Kekuwatan pribadi adhedhasar kapercayan lan kekuwatan sing dipikolehi sajrone pembangunan. Ayo golek kekuwatan kanggo nolak pandangan lan pendapat sing bisa ditindakake. Ayo golek kekuwatan kanggo mesthekake panemune dhewe.

5) Praktek welas asih lan loma

Mahatma Gandhi nate ujar: "Cara paling apik kanggo golek dhewe yaiku nyasar ing layanan wong liya.". Riset asring nuduhake manawa masarakat luwih seneng menehi tinimbang milih. Mula, ayo padha loma lan welas asih, ayo nulungi wong liya.

6) Aja lali nilai kekancan

Kita ora milih kulawarga sing lair, nanging kulawarga iki wujud lan pengaruhe. Nanging kita bisa milih kanca. Mula, ayo padha ngidini wong sing nggawe kita seneng, sing ndhukung lan ngembangake kita. Kanthi cara iki, kita nggawe bunderan dhewe, sing bisa diarani "kulawarga".

Tip kanggo eshop Sueneé Universe

Heinz-Peter Röhr: Bocah-bocah sing Kondisi - Nggawe Rasa Percaya Dhewe

Kabeh wong kudu ngalami bocah cilik sing ayu. Yen ora kaya ngono, bisa uga akibate nalika remaja lan diwasa. Ing publikasi, Heinz-Peter Röhr ngusulake solusi sederhana sing bisa mbantu wong-wong kasebut pulih kapercayan lan kamardikan.

Heinz-Peter Röhr: Bocah-bocah sing Kondisi - Nggawe Rasa Percaya Dhewe

Artikel sing padha

Tulis komentar