UFO 250 taun kepungkur? Ahli sinau obyek aluminium

4102x 08. 12. 2020 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Miturut pratelan resmi, manungsa wiwit ngambang lan ngasilake logam aluminium udakara 200 taun kepungkur. Ora nggumunake, yen laporan panemuan aluminium 250 taun kepungkur, akeh pitakon kanggo masarakat. Sawetara teori mesthi muncul kanthi jinis panemuan sing padha. Nalika sawetara nggunakake ilmu ilmiah, wong liya debat lan nolak pratelan non-empiris. Pancen, narik kawigaten babagan teori liyane sing bisa ditemokake, babagan eksistensi urip manungsa lan peradaban ing planet kita, tinimbang teori sing umum ditampa.

Obyek misterius

Panemuan obyek kasebut, sing nyebabake sensasi lan takon babagan ide sadurunge babagan produksi aluminium ing planet kita, diduga kedadeyan ing taun 70an abad kaping 20 ing Rumania ing kutha Aiud, cedhak kali Mures. Nalika semana, komunisme nguwasani negara kasebut lan warta kasebut durung umum dipublikasi. Para pekerja konstruksi sing nggarap proyek ing pinggir kali sing kasebut ing ndhuwur banjur digali telung bangunan, sing siji banjur dianggep minangka gaweyan manungsa.

Kristal alum digunakake ing pirang-pirang industri wiwit jaman kuno

Ing taun 70-an, survei mbukak loro balung gedhe ing jejere potongan logam ringan, miturut omongane uwong saka mamalia punah 20 nganti 10 taun kepungkur. Temuan kasebut dianalisis dening ilmuwan Swiss ing Lausanne, sing nyimpulake manawa obyek logam kasebut ngemot udakara 000 persen aluminium lan umure udakara 80 taun.

Kali Mureş, Arad, Romania. Foto NorbertArthur CC BY-SA 3.0

Umur pira obyek kasebut?

Pratelan awal iki diganti kanthi cepet nalika para ilmuwan nyusun maneh petungan kasebut, sing nyatakake yen umur potongan logam kasebut bisa udakara 400 nganti 80 taun. Nanging, informasi kasebut isih durung jelas babagan temuan kasebut, amarga aluminium pisanan diprodhuksi dening manungsa 000 taun kepungkur.

Objek sing ditemokake dawane 19,8 cm, dhuwure 12,5 cm lan ambane 7,1 cm. Para ahli sing nyinaoni strukture bingung karo unsur keruwetan ing logam, mula dheweke percaya yen obyek kasebut sadurunge kalebu bagean saka sistem mekanik sing ora dingerteni. Para ilmuwan nggolek pitunjuk babagan etimologi, panggunaan utawa makna obyek kasebut.

Misterium aluminium iki nyebabake spekulasi manawa kasunyatane minangka bagean saka obyek mabur sing ora dingerteni lan bukti kasunyatan manawa alien kasebut teka ing Bumi. Asumsi kasebut didhukung dening wong-wong sing ngaku yen kita Bumi ora mung wujud urip majeng ing alam semesta.

Apa wong asing ngunjungi Bumi?

George Cohal, direktur Asosiasi Ufologis Rumania, ujar: "Bahan-bahan sing ana ing subyek iki jebule digandhengake karo teknologi sing ora kasedhiya ing Bumi saiki." yen potongan logam kasebut sejatine minangka bagean saka pesawat saka Perang Dunia II.

Lausanne, Swiss

Saiki, potongan aluminium kuno ditampilake ing Museum Sejarah ing Cluj-Napoca, ibukutha wilayah Tranusia Rumania, kanthi cathetan "asale durung dingerteni".

Sejarah artefak wis dadi topik debat virus sing semangat. Nalika panyengkuyung konspirasi kasebut percaya crita urip extraterrestrial sing digawa menyang planet kita, wong liya takon babagan penemuan kasebut, njaluk para ilmuwan mriksa maneh kemampuan manungsa kanggo ngasilake paduan aluminium sadurunge tanggal resmi panemuan. Sawetara wong malah ngrembug babagan bukti-bukti babagan keberadaan peradaban manungsa sing maju sing bisa urip ing Bumi sadurunge sadurunge peradaban kita misuwur.

Artefak aluminium

Miturut akeh sejarawan, pethikan ing ngisor iki saka pethikan sing ora dingerteni bisa uga nuduhake nggawe artefak aluminium awal:

"Sawise ana tukang perhiasan Romawi nuduhake kaisar Tiberius lonceng digawe saka logam anyar. Chalice kasebut luar biasa amarga bobote entheng lan sumunar kaya perak. Tukang emas ngandhani kaisar manawa dheweke nggawe logam iki saka lempung biasa. Dheweke uga negesake manawa pamrentah manawa cara njupuk logam iki saka lempung mung dingerteni dheweke lan para dewa. Kaisar kesengsem karo tembunge pengrajin kasebut lan ora menehi hasil akeh babagan finansial. Nanging, dheweke enggal nggawe ide yen wong bisa nggawe logam bening iki saka lempung biasa, kabeh cadangan emas lan perak ing perbendaharaan bakal langsung dadi ora ana gunane. Mula, tinimbang hadiah sing diarepake, pengrajin kasebut kepalane ilang. "

Museum Nasional Sejarah Tran Pennsylvania. Foto dening Cristian Chirita CC BY 2.5

Muga-muga, kita bakal duwe kesempatan kanggo nemokake apa crita babagan aluminium sing bener.

Tip saka Eshop Sueneé Universe

Alfred Lambremont Webre: OMNIVERZUM

Nggawe replikasi sing nggumunake bukti gesang extraterrestrial lan extraterrestrial babagan peradaban cerdas sing dibentuk dening jiwa ing akhirat.

Omniverse

Artikel sing padha

Tulis komentar