Tomáš Reinbergr: Meditasi Weda utawa Meditasi tanpa Usaha

1868x 01. 12. 2020 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Ing ngisor iki, sampeyan bakal menehi wawancara karo Edit Tichá - ahli terapi Terapi Craniosacral lan Tomáš Reinbergr - pemuda sing tenang banget sing bakal ngenalake meditasi Weda.

Meditasi Weda

Sunting Meneng: Aku wis ketemu karo Tom sawetara wulan kepungkur nalika mrentah terapi craniosacral. Aku ngarep-arep klien klasik sing duwe masalah fisik. Nanging wong lanang sing dawa lancip lungguh ing kursi kulit putih kanthi tampilan sing tenang lan niat sing jelas. Cetha banget yen aku lagi urusan karo wong sing ora nyawang nanging ngerti. Mangkene aku ketemu karo Tomas Reinberger. Kita entuk sumber daya lan meditasi kanthi cepet. Dina iki, aku lan bojoku dadi siswane. Kita bareng lapangan meditasi Weda, sing bisa nambani lan nyawijikake kita. Tomas menehi inspirasi kanggo aku. Ora mung aku, luwih saka satus wong wis liwat pusat Weda, lan liyane sing bakal teka. Sampeyan bisa dadi siji ing antarane, amarga kita ngerti kabeh wong ing jero, kita mung kudu golek cara. Aku mbukak salah sawijine kanggo sampeyan saiki.

Owahi meneng: Hai Tom, pamirso Sueneé Universe bubar duwe kesempatan kanggo ndeleng sampeyan ing video sing sampeyan tampilake Meditasi Weda, arah sing sampeyan lakoni saiki dadi guru. Apa sampeyan bakal ngenalake sampeyan menyang para pamiarsa uga?

Tomas Reinberger: Matur nuwun kanggo kapentingan sampeyan. Aku wis meditasi suwene 10 taun lan aku seneng nuduhake cara semedi sing beda. Pendekatan sing ora angel, kita ora nglawan ide, ora butuh katentreman sing mutlak. Pendekatan sing ditujokake kanggo wong normal, dudu biksu, dudu kanggo nyingkirake. Aku uga seneng nuduhake yen semedi bisa digabung lan diperkaya kanthi sampurna karo pengusaha, atlit, bapak. Aku seneng nyambungake jagad, kayane kosok balene. Meditasi Weda ora bisa ditindakake. Dheweke bakal menehi sapa sing dibutuhake. Luwih akeh kesehatan, energi luwih akeh utawa tentrem liyane lan pengalaman sensori sing luwih lengkap.

Owahi meneng: Pengusaha, atlit, bapak, iku uga sampeyan kabeh….

Tomáš Reinbergr: Ya, aku ngatur liga amatir paling gedhe ing Republik Ceko www.vaseliga.cz - squash, tenis, bulu tangkis, lsp. Sinau semedi uga dadi semangatku. Aku umur 36, aku manggon ing Modřany lan duwe anak lanang loro (6 taun 2 taun). Aku muter pantai, olahraga yoga lan mbukak ultramaraton. Aku seneng maca, aku wis tapa kaping pindho saben dina suwene 2 taun, aku antusias babagan Ayurveda, aku mulang yoga lan aku seneng eksperimen, wiwit hardening, nganggo sikil tanpa sikil nganti pasa lan tetep ing peteng. Aku seneng nyampekake apa sing wis dakuji dhewe marang wong liya.

Owahi meneng: Bocah-bocah, kulawarga, bisnis, olahraga, yoga, Ayurveda, ing endi pria sing sibuk kaya ngono ide meditasi?

Tomáš Reinbergr: Aku mesthi seneng karo perkara ing antarane langit lan bumi lan jagad batin. Lan nalika biyungku nate menehi saran teknik praktis kanggo guru Australia, aku melu telpon internal. Nalika semedi pisanan, aku rumangsa tentrem ing njero batin, aku bisa cepet uwal, lan pungkasane aku rumangsa luwih seger. Aku kepincut lan daya tarik kasebut ora ilang wiwit saiki.

Owahi meneng: Dadi, sampeyan wiwit tapa sacara rutin lan terus nganti 10 taun. Ana sawetara "sesi" sing diarani tapa ing Republik Ceko. Apa inti saka meditasi Weda?

Tomáš Reinbergr: Ya bener. Tembung iki digunakake saiki lan ana akeh perkara sing didhelikake ing ngisor iki. Definisi semedi yaiku immersion sistematis ing kahanan sing luwih alus, luwih tenang utawa malah mandheg mikir. Ing negara sing diarani kesadaran sing jelas iki, kedadeyan khusus banget. Kita eling, nanging ora ngerti apa-apa sing spesifik. Ora ana pikiran, mung eling kanthi jelas. Pikiran lan awak ing katenangan sing jero banget sing bisa ditindakake. Ing meditasi Veda, kita kanthi sistematis bali menyang titik iki kanthi nggunakake mantra sing kita pikirake. Iki kedadeyan tanpa gaweyan, amarga mantra disenengi dening pikiran lan gampang ngetutake supaya tenang tinimbang turu. Aku menehi mantra kanggo saben wong supaya cocog karo dheweke. Saben kita duwe watek sing beda-beda, beda pikiran.

Owahi meneng: Meditasi tanpa gaweyan bisa uga dadi perkara sing disenengi akeh wong tinimbang telusuran sing kaku lan kaku kanggo awake dhewe.

Tomáš Reinbergr: Ya, mesthine akeh para peserta ujar manawa kanthi pendekatan iki, kabeh sing gampang digunakake lan ora ana sing diperjuangake, pancen luwih gampang tinimbang sing dicoba sadurunge. Kita lungguh kanthi dhukungan, kanthi kepenak, kanthi tenang ing kursi utawa kursi. Pikiran ora masalah, swara ora masalah, ora preduli nalika turu. Kita meditasi kanthi becik sajrone 20 menit - iki dadi wektu sing optimal kanggo teknik iki, nalika kita entuk akeh energi lan sekaligus ngilangi stres saka awak, nanging ing wektu sing padha durung nggawa kita menyang ruang angkasa.

Owahi meneng: Kayane kepenak banget, aku curiga yen kekuwatan semedi iki bakal dadi rutinitas tinimbang kasusahan 😄. Ing pambuka, aku nulis manawa sampeyan ora mung nindakake cara semedi iki, nanging sampeyan uga mulang. Kepiye carane ditindakake?

Tomáš Reinbergr: Ya mupangate ora saka ngrampungake kursus, nanging saka nggunakake teknologi kanthi rutin. Bedane karo kursusku, sing suwene 4 sore, yaiku aku bakal mulang sampeyan teknik lengkap sing bisa digunakake sajrone urip. Dadi sampeyan ora prelu ngunjungi aku kanthi rutin dadi guru utawa guru. Kursus kasebut kasusun saka 4 sore berturut-turut, biasane saka dina Minggu nganti Rebo, mesthi saka jam 19 sore nganti 21 wengi. Sore pertama minangka inisiasi, utawa masrahake mantra pribadi siji-siji, banjur meditasi kaping pisanan karo kabeh klompok. Wiwit kuwi, sampeyan biasane ngerti cara nggunakake teknik kasebut lan mbesuk sampeyan bisa tapa dhewe ing omah. Ing wayah sore Senen nganti Rebo, kita mesthi nerangake pengalaman, njawab pitakon, ngrembug bebarengan lan ngrembug babagan akeh teori sing ana gandhengane karo teknik iki. Contone, kepiye stres dibebasake lan cara kerja awak lan pikiran ing mediasi Weda.

Sunting Meneng: Apa sampeyan wis dilatih dadi guru?

Tomáš Reinbergr: Latihan guru saya suwene 2 taun lan bisa uga upacara pambuka butuh wektu sewulan sinau. Aku nyanyi nganggo basa Sansekerta lan ana pira.

Owahi meneng: Upacara pambuka? Kayane suci yen sampeyan bakal nyedhaki kita?

Tomáš Reinbergr: Minangka upacara Puja - India sing diarani minangka matur suwun marang para tuan guru sing teknik kasebut teka. Iki minangka praktik sing dudu agama, nanging asale saka India kuno, saka peradaban Weda, mula duwe rasa India kaya ngono. Sejatine, ing basa Sansekerta aku nyanyi jeneng para master, aku matur nuwun marang dheweke lan banjur nindakake teknik sing ora diganti. Kanggo nindakake iki, aku nyelehake hadiah ing misbyah kayata kembang lan woh-wohan (nggawa peserta), pari, kayu cendana, witing lilin, kamper, banyu, lan liya-liyane. Aku mesthi ujar manawa sapa sing seneng upacara, iku upacara sing apik. Lan yen ora, cekak.

Owahi meneng: Apa aku rumangsa tugas suci takon, kapan sampeyan bakal melu seminar kasebut maneh ing urip sampeyan? Korona, kanthi watesan, mesthine ora bisa suwe nalika ngerti kepiye Vedic Center ngrancang sawetara minggu kepungkur?

Tomáš Reinbergr: Untunge, aku bisa mulang maneh, mula kursus lengkap sabanjure yaiku 6 nganti 9.12. (Yen sampeyan pengin ndeleng aku dhisik, aku nindakake lokakarya ngicipi kaya ngono tanggal 30.11 November. Sampeyan uga bisa melu konferensi video liwat Skype.) Aplikasi lan informasi liyane kanggo kaloro acara kasebut kasedhiya ing www.vedskecentrum.cz .

Owahi meneng: Tom, matur nuwun kanthi sanget kanggo wawancara, kanggo akeh wong sing dadi motivasi kanggo kerja batin saben dina, ana sing mung ngenteni kiriman iki. Muga-muga sukses ing gaweyan, kulawarga lan siswa.

Tomas Reinbergr: Sunting matur nuwun, kesenengan saka aku. Lan aku seneng ketemu sapa wae sing rumangsa bisa mbantu dheweke supaya tuwuh kesadharan - supaya bisa urip kanthi luwih lengkap, supaya luwih sehat lan kepenak saka njero ati.

Ing video iki, sampeyan bisa ngerteni Thomas lan sinau luwih lengkap babagan meditasi Weda

Tips saka eshop Sueneé Universe

Bantal bantal: srengenge - biru

Bantal lan headrests diisi karo kulit sing diraja, dikenal amarga sifat-sifat wiwit pirang-pirang taun kepungkur. Dheweke elastis lan adaptasi karo kabeh bentuk awak sampeyan. Coba semedi ing tikar sing apik iki!

Bantal bantal: srengenge - biru

Michaela Sklářová: Tenang - Awak minangka Wit (CD)

Relaksasi kanggo kabeh wong lan saben dina. Hadiah sing paling apik kanggo wong sing dikasihi sing saiki lagi ngalami kahanan sing angel.

Michaela Sklářová: Tenang - Awak minangka Wit (CD)

Artikel sing padha

Tulis komentar