Desa Jepang negesake manawa makam Yesus Kristus ana ing makam kasebut

1278x 12. 01. 2021 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Apa Jepang pancen papan istirahat pungkasan Yesus Kristus? Sanajan Yesus lan Bumi sing Muncul Sunting bisa uga ana sesambungan sing aneh, ewonan wong ngunjungi desa Shingo ing sisih lor Jepang saben taun kanggo nyembah bukit sederhana kanthi salib kayu sing dilindhungi pager - jarene minangka papan istirahat pungkasane Kristus.

Apa Yesus bisa rampung ing Jepang?

Dadi kepiye carane dheweke bisa tekan ing kana, tinimbang ing Kuil Pemakaman Suci ing Yerusalem? Yesus pancen kepengin dadi wong Jepang wiwit cilik ("Ngowahi Jepang" - kaya swarane siji). Miturut crita kasebut, "Yesus pisanan teka ing Jepang nalika yuswa 21 taun kanggo sinau teologi," ujare Majalah Smithsonian. "Nalika kasebut diarani 'taun-taun ilang', jurang 12 taun sing ora diterangake ing Prajanjian Anyar." Sawise dadi "murid saka bendara agung ing cedhak Gunung Fuji," dheweke bali menyang Yudea. Ing kene crita kasebut kayane tetep jumbuh karo versi Alkitab, sanajan sabanjure ngemot corak sing kaget. Wong-wong Roma pancen wis nyalib wong, nanging ora Yesus - "adhine" Isukiri, sing dikandhani nalika disalib nalika iku.

Tangga menyang makam Yesus ing desa Shingo ing Jepang

Gusti Yesus Jepang banjur mlayu menyang Shinga, ing kana dheweke dadi petani, nandur pari lan bawang putih. Penduduk desa ngerti dheweke minangka Daitenku Taro Jurai. Nanging ora amarga kobong dadi panas banget ing sangisore sikile. Dheweke mesthi ngalami suhu sing adhem nalika pindhah saka Siberia menyang Alaska - lelungan sing mbutuhake dheweke pirang-pirang taun. Independent nulis manawa sawise urip ing desa kasebut, dheweke omah-omah karo putri tani Miyuko, duwe telung anak wadon lan tilar donya nalika yuswa 106 taun.

Apa penampilané Yésus sing wis tuwa?

Apa penampilané Yésus sing wis tuwa? Miturut Majalah Smithsonian, "dheweke duwe titik botak abu-abu sing tipis, jas sing apik banget, lan irung sing khas, miturut pamflet museum (Museum of the Legend of Christ), menehi reputasi dadi" peri sing dawa irung. " "Wong sing kepencut karo bandhane bisa uga ngerti kupinge Isukiri lan untaian rambut Prawan Maria - dikubur ing sandhinge Juruwilujeng Shing."

Makam Yesus ing Shing, Jepang. Foto Thor Hestnes CC ngantos 3.0

Ing endi kita bisa nemokake bukti konsepsi Yesus sing hebat iki? Yen kita kudu percaya legenda, ana macem-macem cathetan tertulis. Dokumen Takenouchi, umure luwih saka sewu taun, ditranskripsi nganggo basa Jepang lan Tiongkok dening Takenouchi Matorim (utawa Hegurimo Matorim). Origins Kuno nulis: "Miturut transkrip modern, dokumen Takenouchi nggambarake sejarah kabeh bangsa ing 'jaman gaib.' Dheweke ngobrol babagan jagad kuna, sing berkembang ing patang periode wektu sing beda-beda, diwiwiti udakara taun 300. "

Dokumen sing ditemokake

Ditemokake saiki kanggo para arkeolog ing taun 30-an, dokumen kasebut digawe, miturut Kaca Kuno, "karya kuno sing pancen jembar lan luar biasa sing diwarisake liwat klan kulawarga Takenouchi, kanthi kepala kulawarga minangka kepala imam Koso Kotoso Jingu Shrine."

Makam Isukiri, miturut legenda adhine Yesus

Dokumen kanthi alami duwe ruang lingkup sing luwih jembar. Nanging sing dadi minat utamane yaiku konten sing ana gandhengane karo Kristus. Ing kene rincian babagan urip Yesus dadi murid ing Jepang lan pungkasane adhine Isukiri diabadikan. Smithsonian uga nyebutake gulung sing ditemokake ing wektu sing padha - "surat wasiat pungkasan, sing diprentahake ing desa kasebut nalika seda." Nalika dokumen kasebut ilang nalika Perang Dunia II, Museum Legenda Kristus nampilake transkrip modern teks kasebut.

Ana skeptisisme nyebar babagan gulung. Web JNTO (Jepang) nulis babagan Wado Kosak, "cosmoarchaeologist" sing nyalin dokumen Takenouchi. "Ing taun 70-an, dheweke dadi misuwur amarga nyoba ngubungi UFO ing televisi langsung." Dheweke nambah: "Dokumenter dheweke ora mung nyritakake tekane Yesus ing Jepang, nanging uga tekane leluhur manungsa saka angkasa."

Sambungan kuno Israel lan Jepang

Liyane nuduhake hubungan antara Jepang kuno lan Israel. Peternakan Sawaguchis, sing nandur papak lan duwe lahan kasebut, narik kawigaten, utamane amarga makam kasebut dikatutake makam Yesus. Sanjiro Sawaguchi nuding mripat sing biru sing mencolok. Kanggo sawetara wong, dheweke kabukten bisa keturunan Putraning Allah. Independent nulis maneh: "Museum kasebut ujar manawa jeneng desa kasebut - Herai - luwih akeh diarani basa Ibrani tinimbang basa Jepang lan uga nyathet persamaan khas budaya lokal lan lagu lan basa ing Timur Tengah. Kalebu mantra, sing diwutahake ing Shing nganti pirang-pirang generasi, sing diklaim ora kaya Jepang, lan bisa uga dadi conundrum kuno Ibrani-Mesir. "

Hubungan kasebut luwih dikuatake kanthi kunjungan Eli Cohen, duta besar Israel, sing nyedhiyakake plak peringatan menyang desa Shingo. Smithsonian nyathet: "Juru bicara Kedutaan Besar Gil Haskel nerangake manawa sanajan suku-suku Ibrani bisa uga bisa pindhah menyang Jepang, tumindak kasebut minangka" simbol persahabatan tinimbang ndhukung tuntutan Yesus. " turis. Senadyan kasunyatan manawa agama Kristen ing Jepang wis adoh banget saka sambutan hangat wiwit pirang-pirang atus taun kepungkur. Kasunyatane, iki dilarang ing wiwitan abad kaping 17, lan sing nindakake kudu ngalami ukuman sing abot.

Watu pangeling-eling ing makam Yesus ing Jepang. Batu nisan putih digawe saka watu Yerusalem kanthi prasasti Ibrani dikirim menyang Jepang dening duta besar Israel, sing nekani Festival Kristus kaping 6 tanggal 2004 Juni 41.

Agama Kristen sadurunge dilarang

"Umat Kristen sing didhelikake" dicethakaké nalika "pejabat wiwit nganakake tes kasetyan. Para imam lan wong-wong Kristen liyane wajib nyepetake salib utawa gambar Madonna lan Yesus. "Wong-wong sing ora gelem menehi kesaksian diwenehi paukuman sing gedhe banget. Warisan Kristen liyane sing ora umum yaiku nganakake perayaan Natal. Umumé komersialisme nemtokake aturan Natal ing Kulon, nanging ing Jepang gegandhengan karo macem-macem jinis liburan.

"Pembuat coklat, perhiasan, lan pengusaha coklat Jepang wis ngowahi Natal dadi jinis Dina Valentine, kebak lonceng," tulis Independent. "Ing Dina Natal, ana akeh hotel Jepang sing dikemas karo pasangan romantis, sing bisa uga ora persis kaya sing diemut dening Yesus saka Shing nalika dheweke nglilani adhine sing digantung ing kayu salib."

Penyimpangan saka ajaran Alkitab sing nyenengake nyedhiyakake panglipur saka macem-macem perspektif - religius utawa liya!

Tip saka eshop Universe Sueneé

Tincture wedhus 25ml

Capricorn nyenengake awak ing kasus iritasi, stres lan ketegangan sarafmbantu luwih gampang ngatasi akibat saka gaya urip sing kesel. Nggampangake turu lan normalake turu alami. Nduwe pengaruh sing migunani ing kahanan mental.

Tincture wedhus 25ml

Artikel sing padha

Tulis komentar