Stonehenge: Mounds lan artefak narik

24. 11. 2021
Konferensi Internasional Ke-4 Sueneé Universe

Ing jero bukit sing misterius, sawetara artefak paling apik wis ditemokake. Dheweke minangka grail suci arkeologi kanggo ngerteni spiritualitas lan urip saben dina budaya kuno. Monumen kaya Stonehenge nyimpen rahasia matematika, astronomi lan teknik, padha kaya perpustakaan megalitik.

Artefak kasebut yaiku ditulis ing watu lan minangka warisan prestasi sing luar biasa saka jaman kepungkur. Barang-barang Zaman Perunggu, manik-manik saka Mesir lan artefak emas sing dirancang kanthi ruwet nuduhake perdagangan lan kerajinan internasional. Temuan kasebut nghias sawetara musium Inggris lan narik kawigaten. Nanging, sawetara artefak lan gundukan sing menarik banget lan takon babagan pemahaman kita babagan Inggris kuno.

Riset

Riset kuna uga wis ngungkapake bukti saka balung raksasa sing ditemokake mung siji mil saka Stonehenge. Balung kasebut dhuwuré 421 cm, lan barang logam aneh lan plak kapur ditemokake. Kabeh artefak kabeh ditemokaké ing bukit bunder Salisbury Plain. Sing nggumunake, jeneng lawas Stonehenge yaiku The Giant's Dance. Mbok jeneng abad tengahan iki asalé saka balung gedhe sing ditemokaké ing lan watara Salisbury Plain.

The Giant's Dance - jeneng lawas kanggo Stonehenge

Salisbury Plain Stonehenge stands minangka wali madhep Salisbury Plain jembar. Ana akeh monumen prasejarah ing wilayah kasebut. Bisa dibandhingake karo Area 51 ing Amerika Serikat amarga ngemot zona "ora-go" militer. Angkatan bersenjata digunakake kanggo latihan maneuvers, kanggo murub senjata sing dipandu laser lan minangka jarak tembak. Ana akeh gundukan bunder ing wilayah kasebut.

Siji temuan narik teka saka Plain mound. Tengkorak sing digali nuduhake tandha-tandha operasi. Kaping pisanan, panjelasan umum diwenehake - tengkorak kasebut trepanated. Trepanning minangka teknik bedah kanggo ngeruk alur bunder sing jero ing bagean tengkorak. Dikira trepanasi prasejarah bisa digunakake kanggo ngredhakaké epilepsi, sirah, lan malah katarak. Arkeolog percaya yen para leluhur kita ngira yen penyakit kasebut disebabake dening roh-roh jahat.

Gundukan bunder ing Salisbury Plain

Perawatan kanker prasejarah

Miturut pananggalan arkeologi, operasi kasebut dumadi antara taun 2000 nganti 1600 SM. Roger Watson, kepala dokumentasi temuan kasebut, nyatakake yen wong enom kasebut ngalami operasi ekstensif kanggo "tumor otak." Operasi kasebut nglereni balung kanthi diameter 32 mm saka tengkorak. Motong kasebut mbokmenawa digawe nganggo lading flint sing landhep silet. Kita ora ngerti apa sing digunakake kanggo anestesi.

Akeh pasien Zaman Perunggu sing slamet saka operasi berulang iki ing sekitar Stonehenge. Flint iku cetha silet lan alat becik kanggo nglereni lan scraping nggoleki. Nanging, wong enom sing tengkorak Watson diteliti urip ing wektu nalika tembaga kasedhiya akeh. Ana bukti yen logam tembaga bisa digunakake kanggo nggawe instrumen bedah. Kita ngerti manawa kit bedah ahli bedah ngemot luwih akeh alat tinimbang piso. Dibandhingake karo situs monumental regional liyane, kayata Avebury Henge utawa situs ing Skotlandia, gundukan Stonehenge nduweni proporsi tengkorak trepanated sing luwih dhuwur kanthi statistik. Stonehenge bisa dadi ibukutha bedhah pisanan ing Inggris.

Ing cedhak Stonehenge ana "kuburan gundukan bunder" - sing ditunjuk dening para arkeolog ing taun 50-an - nanging mung sawetara gundukan sing bener-bener dadi tujuan iki. Abad kepungkur, sawijining antiquarian ngerteni iki lan ngerteni manawa sawetara gundukan kasebut cocog karo ukuran gundukan ing Stonehenge. Ing jero gundukan kasebut, ditemokake kothak kayu sing ndhelikake piranti kaya gunting. Iki dianggep minangka alat kanggo nggunakake omah. Nanging, panaliten anyar nuduhake manawa bisa uga minangka instrumen bedah.

Piranti ditemokake ing tumpukan (kiwa)

Artefak lan kuburan mound aneh

A sawetara mil kidul Stonehenge lan adorning Salisbury Plain, liyane banget gedhe mound ditemokake, kang langsung kepincut manungsa waé. desas-desus desa disaranake sing emas wis diselehake ing mounds babak kuna, supaya pangon, petani lan landdowners cilik pracaya padha bakal nemokake jackpot emas nang mound. Sadurungé, gundukan kasebut meh ora utuh nganti meh 4000 taun. Yen "pamburu bandha" wiwitan iki ora nemokake emas, artefak kasebut mung dibuwang. Nanging, sawetara artefak dilestarekake lan banjur dipasrahake marang para antik.

Aku kudu nerangake manawa gundukan sing asale saka artefak kasebut beda banget karo gundukan liyane. Gundukan-gundukan, sing ana ing dhuwur sing luwih dhuwur, asring dijupuk dening peneliti minangka gundukan kraton utawa kraton. Sajrone Zaman Perunggu, wilayah Stonehenge minangka papan sing sepi. Sawetara gundukan isih nunggu ora diganggu kanggo penggalian lan rahasiane isih didhelikake.

Semesta Eshop Sueneé

Piramida Shungite 4 × 4 cm (hadiah Natal sing sampurna!)

Piramida shungite apik banget nyelarasake papan lan pikiran sampeyan. Uga mbatalake radiasi elektromagnetik negatif saka televisi, ponsel utawa komputer.

Artikel sing padha