Napa kita kudu luwih nyenengake sajrone urip?

4999x 30. 12. 2020 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Napa sawetara wong sing nglirwakake perkara kreatif lan hebat sing bisa nambah swasana ing urip? Ya, babagan nyenengake. Anehe yen akeh wong sing nolak ide iki. Dheweke nganggep hiburan sepele, ora pantes lan diragukan. Mungkin ing sawijining dina, dheweke bakal mulai seneng-seneng, nanging mung nalika entuk bathi sing akeh, mula bakal nemokake terobosan ilmiah, utawa nggawe seni sing hebat. Nanging, dheweke ora ngerti manawa masarakat sing nggayuh prekara kasebut uga seneng banget. Nyenengi ora mangkat saka urip sing sukses, nanging dalane urip sing sukses.

Kita butuh kesenengan

Saben kita lair kanthi cenderung seneng-seneng ing jinis kegiatan tartamtu. Sampeyan bisa nindakake prekara sing disengiti wong liya lan uga kosok baline. Kita minangka sing paling produktif, terus-terusan, kreatif lan fleksibel nalika nggabungake kegiyatan sing nyenengake kanthi maksimal.

Nyenengake minangka jejak kanggo urip sampeyan, pandhuan sing digunakake kanggo tujuan dhasar sing ditulis kanthi bungah. Sinau maca lan nanggapi minangka salah sawijining perkara sing paling penting. Tembung nyenengake kadang digunakake kanggo tumindak sing paling apik lan uga paling ala. Sawetara wong seneng nyiksa wong liya, dene para pecandu seneng banget beda. Nanging iki nyenengake sing nyebabake kasusahan, lan dudu perkara sing disenengi wong biasa. Mula luwih nyenengake palsu. Kaya sing sampeyan ngerteni, tembung nyenengake bisa dadi apa wae.

Kita ngadhepi stres kanthi nyenengake

Kaping pisanan yaiku nyadari yen hiburan palsu ora bakal ngatasi masalah sampeyan, ta Nanging sing nyata bakal ngidini sampeyan ngadhepi. Murid-murid ing sekolah asring ngalami stres, mula contone game fantasi mbantu dheweke. Dheweke ngrasakake stres, kuatir, nanging kedadeyan kasebut, dheweke luwih seneng golek rasa seneng sing mbantu dheweke ora nggatekake kahanan mental kasebut. Bersenang-senang karo klompok kanca luwih becik tinimbang kuatir karo kanca sampeyan.

Nyenengake tenan nyenengake

Sumber hiburan nyata yaiku sing diarani psikolog kesenengan sing bisa dianyari. Sumber hiburan kasebut nyenengake bola-bali. Yen panganan nyenengake, sampeyan bakal menehi hiburan saben tambahan. Nanging sampeyan bakal mbutuhake ide anyar lan anyar supaya bisa nyenengake (kudu ngenalake barang-barang eksotis).

Yen sampeyan duwe kabutuhan sing ora bisa nglegakake, duwe barang sing luwih larang, penghargaan bergengsi, jinis eksentrik lan liya-liyane, gegayuhan sampeyan dudu nyebabake kesenengan sing nyata, nanging kekosongan batin.

Yen pancen seneng-seneng, sampeyan ora bakal nuwun nuwun

Kesenengan sing ala, kayata bullying, cenderung nuwun sewu. Ora ana bebaya hiburan nyata lan sampeyan ora bakal nuwun sewu. Contone, konsumsi alkohol minangka hiburan umum kanggo akeh wong. Ngombé kayane nyenengake banget ing sawijining klompok, nanging banjur ana mabuk. Banjur, kita asring getun amarga mabuk. Mula ora nyenengake tenan. Kita ora nate nuwun.

Nyenengake nggawe kita rumangsa luwih apik, ora liya

Bubar, wawancara diterbitake karo wong sing ora ana jeneng sing ngasorake kabeh wong ing sekitar dheweke. Dheweke ngguyu saben dina, uga wong sing kontak karo dheweke. Nanging kasunyatane, akeh wong kasebut trauma. Salah sawijine banjur mateni awake dhewe.

Wong sing nyalah gunakake awake dhewe kanthi cara iki banjur ditakoni wartawan babagan apa sing dirasakake. "Aku sedhih," wangsulane kanthi tulus. Wong iki kayane ora lucu. Dheweke nggawe kasusahan kanggo wong liya, nanging pungkasane kanggo awake dhewe.

Kepiye ngerti kesenengan sing bakal ngisi kita?

Ana akeh cara psikologis kanggo mbantu golek kesenengan. Njupuk buku catetan utawa selembar kertas banjur tulis apa sing sampeyan seneng. Bisa wae. Nanging ing wektu sing padha, rasakake emosi sampeyan. Yen sampeyan ngrasakake eseman kanthi santai awak lan pikiran nalika nulis sawetara kegiyatan, iku nyenengake.

Terbukti kanthi ilmiah manawa apa sing disenengi ditindakake sajrone urip kita urip. Mula bocah isih penting kanggo ngerti awake dhewe. Tulis kabeh perkara sing sampeyan eling nalika nikmati nalika isih bocah. Rasakake pola senenge iki. Apa sampeyan luwih seneng main dhewekan utawa klompok? Ing omah utawa ing njobo? Preferensi iki isih ana ing sampeyan.

Lan pungkasane - nyimpen buku harian kanthi dhaptar saben dina sing nyenengake. Banjur wenehi skor kegiatan kasebut adhedhasar kesenengan wiwit nol nganti sepuluh. Supaya sampeyan bisa sukses nyaring samubarang sing nyenengake lan sing ora disenengi.

Cara kasebut mung latihan, kudu mulang supaya sampeyan nanggapi rasa seneng. Yen wis kelakon, saiki wayahe cocog karo tumindak sing sejatine kanthi rasa seneng sing sampeyan sadhar.

Artikel sing padha

Tulis komentar