Kesempatan kanggo owah-owahan: Selendang godhong karo jamur lan tahu

20. 09. 2018
Konferensi internasional eksopolitik, sejarah lan spiritualitas kaping 6

Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na plněné šátečky naslano. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly.

Petr lan Ewa uga ngatur kursus masak sadar kanggo individu lan klompok, masak ing acara sosial lan pribadi. Yen sampeyan kasengsem, aja bebas hubungi kaca utawa ing FB.

Recept: Listové šátečky se žampióny a tofu

Suroviny těsto:

  • Těsto listové 275g – plát o velikosti: 24x40cm – 15 ks 8x8cm

Suroviny plnící směs:

  • Žampióny čerstvé 250 g (očistit, nakrájet)
  • Tofu uzené 100 g (nastrouhat na jemno)
  • Minyak bunga matahari 4 PL
  • Cibule velká 1 ks (nakrájet na kostičky)
  • Uyah segara 0,25 Art
  • Pepř černý mletý 1 špetka
  • Kmín drcený 0,5 ČL
  • Slaná voda (veganská verze)
  • vejce (vegetariánská verze) na potření šátečků před pečením

Pečeme v troubě na 220 st cca 15-20 min do zlatova.

Katrangan: ČL = sendhok teh, PL = Sendok sup

Cara:

Žampiony si očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Připravíme si tofu (může být i uzené) a nastrouháme ho na jemno. Do hrnce dáme olej a osmažíme cibulku do zlatova. Osolíme a přidáme žampiony. Promícháme. Přidáme drcený kmín a tofu. Vše dusíme a poté necháme směs vystydnout.

Těsto si rozkrájíme na čtverečky. Do středu čverečku dáme náplň a přitiskneme. Spojíme slanou vodou (v neveganské verzi lze vajíčkem). Spojíme rohy a vytvoříme šáteček. Troubu si rozpálíme na 220 stupňů. Pečeme 15 – 20 minut.

Ewa lan Petr pengin kabeh wong ngicipi rasa sing apik

Artikel sing padha