Crita asal-usul manungsa tetep ora jangkep

02. 11. 2021
Konferensi Internasional Ke-4 Sueneé Universe

Asal-usul manungsa tetep ora jelas - iki minangka kesimpulan saka panaliten nganti saiki. Sajarah evolusi kera lan manungsa umume ora lengkap, ujare ulasan.

Inti saka masalah asal manungsa

Manungsa diprecaya wis nyimpang saka simpanse udakara 9,3 yuta nganti 6,5 yuta taun kepungkur. Saiki, simpanse minangka sanak keluarga sing paling cedhak, nuduhake 99% DNA karo kita. Iki pancen bener, sanajan kadhangkala ana wong sing pengin ngrusak lingkungan alam sing cedhak. Sawetara ilmuwan percaya yen leluhur simpanse sing nyebabake hominin wis ilang. Liyane curiga yen leluhur kasebut luwih cenderung berkembang saka spesies kaya Miosen.

Ndhuwur mudhun versus ngisor munggah

Sawetara peneliti ndhuwur-mudhun nyinaoni simpanse kanggo nyoba mbangun maneh asal-usul hominin. Liyane nggunakake pendekatan bottom-up, fokus ing rekaman fosil kera paling punah. Reconciling loro pendekatan iki tetep ing jantung masalah asal manungsa, sinau ngandika.

Sawise ditinjau, para peneliti percaya yen "kemungkinan leluhur kera sing pungkasan sing dienggo bareng duwe fitur dhewe, beda karo manungsa modern lan kera modern." Dadi, sinau babagan kera sing isih urip ora bisa ngatasi masalah asal-usul manungsa. Nanggepi kabeh bukti - kera urip lan fosil lan hominin - jelas manawa crita evolusi manungsa adhedhasar sawetara kera sing isih urip saiki kurang akeh gambaran.

Kanggo nggabungake macem-macem teori kasebut, panliten kasebut ngusulake supaya kalebu ing persamaan kabeh sing dingerteni babagan hominin, kethek urip lan kera Miosen. Penting kanggo ndeleng sinau minangka kompleks supaya bisa ngrampungake gambar kasebut. Hominini pisanan mbokmenawa asalé saka Afrika. Senadyan ketidakpastian filogenetik, fosil kera tetep penting kanggo rekonstruksi titik wiwitan evolusi manungsa lan simpanse.

Teori Darwin 150 taun salajengipun

Kira-kira 150 taun kepungkur, Darwin ngenalake "In The Descent of Man," sing nuduhake manawa asal-usul kita asale saka leluhur sing ora dingerteni ing Afrika. Saiki, spekulasi Darwin didhukung dening akeh panemuan fosil hominin sing wis punah, nanging nganti saiki ora ana sing mbuktekake minangka tautan sing ora bisa dibantah. Pasinaon evolusi Darwin nate ndadékaké dhèwèké disebut "wong paling mbebayani ing Inggris" amarga ngrusak gagasan agama. Ning, dhèwèké dhéwé meh dadi klerus agama lan tau percaya ”kabeneran sing ketat lan harfiah saka saben tembung ing Alkitab”. Uripé ing Amérika Kidul diganti nalika taun 1831.

Darwin teka ing Galapagos lan sinau babagan flora lan fauna - panliten iki pungkasane nyebabake teori evolusi. Ing taun 1859, dheweke nampilake bukti sing akeh banget ing The Origin of Species, sing dikritik dening para ulama lan uga sawetara kulawargane dhewe, nanging didhukung dening ilmuwan terkenal. Mboko sithik, teori Darwin ditampa sacara umum.

Zecharia Sitchin lan Artikel sing Ilang

Beda karo Darwin, Stichin fokus nerjemahake tablet lempung Sumeria lan Akkadia kuno tanpa bukti ilmiah. Ing pitung buku sing dikenal minangka The Earth Chronicles, Sitchin ngusulake crita radikal babagan asal-usul manungsa. Manungsa wis direkayasa sacara genetis dening alien sing diarani Anunnaki, sing teka ing Bumi 450 taun kepungkur.

"Miturut Sitchin, ana balapan alien kaya manungsa sing disebut Anunnaki ing Nibiru lan minangka tautan sing ilang ing evolusi Homo sapiens," tulis review kritis dening Ohio State University. Kaya ilmuwan saiki, Sitchin percaya yen asale manungsa wiwit ing Afrika, ing ngendi Anunnaki nambang emas. Sawise teka, padha ngowahi genetis manungsa wiwitan lan nggawe balapan budak sing cocog kanggo operasi pertambangan. Minangka jengkel gagasan iki, iku salah siji saka gagasan kok link ilang ing évolusi manungsa tetep durung ditemokaké.

Langsung miwiti

Yen pancen bener, leluhur kita entuk kabisat, nambah intelijen liwat keputusan asing. Nanging, iki ora bakal mbantah evolusi Darwin, nanging nuduhake manawa intelijen manungsa wis entuk dhukungan evolusi. Sadurungé séda ing taun 2010, Sitchin meksa nindakake tes DNA ilmiah kanggo ngonfirmasi manawa panemuné bener. Dhèwèké gelem ngetokké uripé kanggo ngerti apa alien wis tau urip ing antarané manungsa. Nanging, tes kasebut ora ditindakake utawa ora dilaporake.

Nanging, karya Sitchin tetep nggumunake. Nganti kita yakin nemokake link sing ilang, asal-usul manungsa bakal tetep dadi misteri sing nggumunake. Kanggo sawetara kita, agama lan spiritualitas ngisi kesenjangan, kanggo wong liya mung cara sing bisa ditampa yaiku ilmu. Mbok, minangka peneliti ing panaliten anyar pracaya, mecahaken misteri bakal mbutuhake mbukak kanggo kabeh kemungkinan.

Semesta Eshop Sueneé

Zecharia Sitchin: The Lost Book of Enki

Ing seri paling laris Chronicles of the Earth Zecharia Sitchin ditangani karo crita penciptaan kita ing tangan Anunnaki, "Wong-wong sing teka saka swarga ing bumi," saka perspektif kita manungsa. Saiki, ing buku Enki sing ilang, kita bakal ndeleng saga iki saka perspektif Pak Enki, pimpinan Anunnaki, sing disembah minangka dewa ing jaman kuna. Gusti Allah sing mutusaké kanggo crita carane alien iki teka saka planet Nibiru ing Bumi.

Zecharia Sitchin: The Lost Book of Enki

Artikel sing padha