Sawise "7 menit medeni", NASA ngluncurake "misi sing nyengsemake" Perseverance ing Mars

3052x 08. 02. 2021 3 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

18.02.2021 Tanah sing terus-terusan - Kendaraan NASA Mars 2020 - ing Mars ing Danau kawah kanggo nggoleki pratandha urip kuna sing bisa uga ana ing planet abang ing jaman biyen.

Rover Ketekunan

Rover, NASA paling gedhe lan paling canggih sing nate nglumpuk, bakal tumindak minangka ahli geologi robot sing nglumpukake sampel debu lan watu sing banjur bakal diangkut bali menyang Bumi ing taun 30-an. Amarga alasan kasebut, Perseverance uga mesin paling resik sing dikirim menyang Mars

Dirancang supaya ora ngontaminake conto sing dijupuk karo mikroba saka Bumi, sing mesthi wae ora bisa ngasilake asil analisis. Ing situs web agensi Laboratorium Propulsi NASA Jet siaran langsung bakal kasedhiya ing dina kebangkrutan, tanggal 18 Februari 2021 wiwit 14:15 wektu Eropa.

Tim proyek kudu nggawe akeh pangowahan lan penyesuaian amarga pandemi kasebut, nanging pungkasane diadaptasi supaya bisa digunakake kanthi aman lan efisien. Tim sing bakal dadi pusat nalika pendaratan ngalami simulasi pendaratan telung dina minggu kepungkur.

Pendaratan ora gampang

"Aja nganti ana wong sing ujar liya - landing ing Mars angel," ujare John McNamee, manajer proyek misi rover Perseverance Mars 2020 ing JPL. "Nanging wanita lan pria ing tim iki minangka sing paling apik ing saindenging jagad babagan tumindak. Nalika pesawat ruang angkasa kita tekan puncak swasana Mars udakara udakara telung setengah mil per detik, kita bakal siyap. "

Ketekunan minangka kegiyatan paling anyar kanggo njelajah planet abang ing sejarah NASA sing dawa. Iki dibangun lan nggunakake ilmu saka misi sadurunge, kanthi target anyar sing bakal nggawa luwih akeh sejarah ing Mars.

"NASA wis njelajah Mars wiwit pesawat ruang angkasa 1965 Mariner ing Juli 4. Wiwit iku, rong orbit liyane, pitung orbit sukses lan wolung pendarat, wis digawe," ujare Thomas Zurbuchen, administrator asosiasi direktorat misi ilmiah NASA.

Kebangkrutan ing Planet Abang

"Ketekunan, adhedhasar ringkesan ilmu sadurunge sing dipikolehi saka para pelopor kasebut, nyedhiyakake kesempatan ora mung kanggo nggedhekake ilmu babagan Planet Merah, nanging uga kanggo njelajah salah sawijining pitakon sing paling penting lan menarik tumrap manungsa babagan asal usul urip ing Bumi lan liyane. planet. ". "

Pesawat ruang angkasa, sing diluncurake ing wulan Juli, mung kari udakara 41,2 yuta km saka ekspedisi 470,7 yuta km saka Bumi menyang Mars. Lan sawise tekan Mars, lelungan rover ngliwati permukaan planet bakal diwiwiti kanthi kacilakan. Tim NASA ngarani "medeni 7 menit." Mung sawetara minggu sawise kebangkrutan, kamera video lan mikropon sing dipasang ing pesawat ruang angkasa bakal nuduhake pengalaman nyiksa iki saka perspektif rover dhewe.

"Pitu menit medeni"

Wektu sadurunge sinyal radio saka Bumi teka ing Mars udakara 10,5 menit, tegese pitung menit kasebut, wektu sing diwenehake kanggo manuver pendaratan, bakal ora ana pitulung utawa campur tangan dening tim NASA ing Bumi. Yaiku "pitung menit medeni." Tim dhasar bakal ngandhani pesawat ruang angkasa nalika ngluncurake EDL (Entri, Keturunan = keturunan lan Landing), lan mung pesawat ruang angkasa dhewe sing bakal tumindak.

Miturut Allen Chen, direktur EDL Mars 2020 ing JPL, ora berlebihan yen ujar manawa iki minangka bagean saka misi sing paling kritis lan mbebayani. "Kita ora dijamin bakal sukses," ujare Zurbuchen. Nanging, tim proyek nindakake kabeh sing bisa ditindakake supaya sukses bisa dideleng. Rover iki, bobote luwih saka siji ton, minangka NASA paling abot sing wis nyoba nyoba ndharat. Pesawat ruang angkasa kasebut bakal tekan pucuk swasana Martian udakara 19 km / jam lan kudu mudhun nganti 312 km / jam sajrone pitung menit sabanjure supaya rover mlebu kanthi lemah ing permukaan. Bakal dilangi langit Mars kaya meteor, ujare Chen.

Gambar iki nggambarake kedadeyan sing kedadeyan ing menit pungkasan sadurunge pendaratan rover NASA Perseverance ing permukaan Mars

Udakara 10 menit sadurunge mlebu swasana Mars sing langka, pangkalan sing nggawa kendaraan kasebut liwat ruang sing kapisah, lan kendharaan kasebut siyap-siyap kanggo turunan kanthi nggunakake jet-jet cilik sing ana ing jubah kasebut supaya bisa terus mlebu. Tameng panas pesawat ruang angkasa kudu tahan suhu maksimal udakara 75 derajat Celcius sajrone 1299 detik sawise mlebu swasana.

Tlaga kuna

Ketekunan arep menyang dhasar jembaré 45 km saka tlaga kuna lan delta kali, papan sing paling angel dituju kapal angkasa NASA ing Mars nganti saiki. Ora dadi papan sing rata lan rata, wilayah pendaratan cilik iki dihiasi bukit pasir, tebing sing curam, watu lan kawah cilik.

Pesawat ruang angkasa kasebut duwe rong sistem anyar - diarani Range Trigger lan Navigasi Relatif Terrain - kanggo navigasi ing medan sing angel lan mbebayani iki. Range Trigger menehi instruksi parachute sing jembaré 21 m kanggo diluncurake, adhedhasar posisi pesawat ruang angkasa 240 detik sawise mlebu swasana. Sawise parachute ditambahi, tameng panas dipisahake. Navigasi Terrain-Relative tumindak kaya otak nomer loro - nggunakake kamera kanggo njupuk permukaan sing nyedhak kanthi cepet lan nemtokake papan sing paling aman kanggo nampa. Miturut NASA, situs pendaratan bisa nganti 609 meter.

Nalika kendaraan tekan jarak udakara 2 km ing ndhuwur permukaan Mars lan tameng panas dipisahake, tutup mburi lan parasut uga kapisah. Mesin pendaratan, kalebu wolung mesin deceleration, diaktifake kanggo mudhun alon saka 305 km / jam dadi udakara 2,7 km / jam. Sabanjure, manuver pesawat tempur sing misuwur bakal ditindakake, kanthi pitulung saka kendaraan Penasaran uga mlebu. Tali nilon ngluncurake rover 7,6 m ngisor dhasar keturunan. Sawise rover ndemek permukaan Mars, kabel kasebut diluncurake, pangkalan keturunan mabur lan bantala ing jarak sing aman.

Ing lumahing Mars

Sawise rover mlebu, misi Perseverance rong taun menyang Mars diwiwiti. Dheweke pisanan ngliwati tahap "mriksa" kanggo mesthekake yen dheweke wis siyap.

Rover uga bakal nemokake permukaan level sing trep kanggo mbuwang helikopter Ingenuity sing bakal digunakake minangka helipad kanggo limang penerbangan uji coba potensial sajrone 30 dina. Iki bakal kedadeyan sajrone 50 nganti 90 sol pertama utawa dina Mars misi. Sawise Ingenuity mapan ing permukaan, Perseverance bakal pindhah menyang lokasi sing aman lan nggunakake kamera kanggo ngawasi penerbangan Ingenuity. Iki bakal dadi penerbangan helikopter pertama ing planet liyane.

Sawise pirang-pirang taun kasebut, Perseverance bakal miwiti golek bukti babagan urip kuna, nyinaoni iklim lan geologi Mars, lan nglumpukake conto sing pungkasane bakal diangkut menyang Bumi liwat misi sing bakal direncanakake. Bakal obah telu luwih cepet tinimbang kendaraan sadurunge.

Dhasar ketekunan

Tlaga Crater kapilih dadi pangkalan Kegigihan amarga ana dhasar dhasar tlaga lan delta kali sing milyaran taun kepungkur. Watu lan lemah saka cekungan iki bisa menehi bukti fosil babagan urip mikroba sadurunge, uga informasi liyane babagan sejatine Mars kuno.

"Peralatan ilmiah sing canggih ora mung bakal mbantu nggoleki urip mikroba fosil, nanging uga bakal nggedhekake ilmu geologi Mars lan biyen, saiki lan mbesuk," ujare Ken Farley, ilmuwan Mars 2020.

"Tim peneliti wis sibuk ngrancang cara paling apik kanggo ngatasi data canggih sing bakal ditindakake Perseverance. Yaiku "masalah" sing ditunggu-tunggu. "

Mozaik foto sing dijupuk dening pesawat ruang angkasa Pengintaian Martian nuduhake rute sing bisa ditindakake Perseverance liwat Danau Crater.

Rute sing dituju Perseverance udakara 24 km. "Perjalanan sing nyengsemake" iki bakal mbutuhake pirang-pirang taun, jarene Farley. Nanging apa sing bisa ditemokake ilmuwan babagan Mars pancen larang.

MOXIE

Ketekunan uga nggawa alat sing bisa mbantu eksplorasi Mars mbesuk, kayata MOXIE, Eksperimen Pemanfaatan Sumber Daya Oksigen Mars. Piranti eksperimen iki, ukuran batere mobil, nyoba ngowahi karbon dioksida Mars dadi oksigen. Iki bisa mbantu para ilmuwan NASA ora mung ngerteni manawa bisa ngasilake bahan bakar roket ing Mars, nanging uga oksigen sing bisa digunakake sajrone eksplorasi manungsa ing planet abang mbesuk.

"Misi kasebut nyedhiyakake harapan lan persatuan," ujare Zurbuchen. "Mars, minangka tetanggan kosmis, isih nyekel bayangan kita."

Tip kanggo siaran langsung Sueneé Universe 13.02.2021 wiwit 20 wengi kanthi judhul: Kontak UFO wis diwiwiti (pérangan kaping 4)

Tip saka eshop Universe Sueneé

Philip Coppens: Bukti anané alien ing Bumi

Buku P. Coppens sing hebat nyedhiyakake para perspektif sing anyar babagan para pamaca anane peradaban luar angkasa ing planet kita sajrone sejarah manungsa, dheweke pengaruh sejarah lan penyediaan teknik sing ora dingerteni sing nggawe para leluhur kita luwih maju tinimbang ilmu pengetahuan saiki sing gelem ngakoni.

Bukti anané alien ing Bumi

Artikel sing padha

Tulis komentar