Dandelion - Hadiah Kruna Pendeta

13522x 13. 05. 2020 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Sinau urip kanthi alam lan pilih kanthi cepet apa sing ditawakake. Ing musim semi, pekarangan wiwit kuning karo dandelion, sing diarani Koruna Pendeta. Jeneng populer iki nggambarake kekuwatan efek dandelion sing nguntungake.

Herb kanthi tradhisi

Simbah simbah kakung ngerti tenan babagan obat-obatan obat-obatan, lan sayang banget yen ilmune ora diwarisake lan saya suwe saya lali. Sanalika, durung suwe yen dandelion digunakake minangka panganan enak ing pawon sing adhem lan panas. Yen sampeyan duwe buku masak lawas ing omah, coba goleki. Mungkin sampeyan bakal nemokake latar mburi kuliner kanthi dandelion ing kana.

Napa dandelion iku unik

Saka sudut pandang kimia, secara harafiah campuran zat sing migunani, obat lan aktif. Uga ana vitamin - utamane A, B2, C. Tannin, fitosterol, inulin, lendir, asam amino, sodium, kalium, mangan, belerang, asam silikat lan fosfor uga didhelikake ing dandelion. Uga ngemot bitter - taraxin, taraxasterine lan lactupicrin. Nanging, konten sawetara zat beda-beda gumantung karo musim. Contone, inulin umume kanggo tanduran ing musim gugur. Lan taraxin dadi kuat maneh nalika musim panas - ing wulan Juli lan Agustus. Kita bisa nggunakake kabeh bagean saka ramuan jamu, lan bisa ngolah ing pawon bebarengan. Tanduran kabeh sehat.

Nalika nglumpukake

Kita nglumpukake oyod kanthi ideal sadurunge ngembang, yaiku pungkasan Maret, April. Utawa, sampeyan bisa nglumpukake sanajan ngembang nalika musim gugur. Yen pindhah menyang akar dandelion, mula kudu ati-ati banget. Kita kudu ngukir kanthi tliti kanthi tliti supaya ora ngrusak. Kita nglumpukake oyot ing kranjang utawa wadhah sing cocog. Sawise nggawa omah, wisuh kanthi saksuwene ing banyu, lan udhara supaya garing. ROOT sing wis garing dikepengini katon putih ing guwa kasebut lan gampang dipateni. Mesthi ora mambu. Rasane rada pait. ROOT dandelion sacoro apik disimpen ing bungkus kertas sing padhet ing papan sing garing lan peteng. ROOT cocog banget kanggo ngresiki awak, bisa ngatasi masalah sembelit, masalah pencernaan, ati sing tersumbat lan mulas.

Kita ngempalake godhong kanthi ideal ing wulan Mei nganti September. Kita garing ing papan sing teduh lan berventilasi. Lapisan godhong ora kudu ngluwihi 4-5 sentimeter. Kuwalik kaping pirang-pirang sajrone pangatusan. Godhong dandelion sing wis dikeringake kanthi garing kudu dijaga warna ijo sing seger. Yen dadi peteng, salah. Kita nyimpen godhong garing kanthi cara sing padha karo oyot - yaiku ing bungkus utawa tas kertas sing kuwat. Simpen ing panggonan sing garing lan peteng. Godhong mbantu nyingkirake pembengkakan, ngresiki ati lan saluran pencernaan, nyurung heartburn lan cocog nalika meteng lan nglairake.

Tip: Decoction tumrap anorexia

Siapke decoction saka 1-2 sendhok godhong garing. Lebokake cangkir banjur tuang banyu sing umob. Ngombe decoction iki kaping 3 dina. Jus seger saka godhong dandelion uga bisa digunakake kanthi cara sing padha.

Barang sing bakal disiapake saka dandelion

Coba cobalah kopi jamu sing diencerake sing enak. Sawise oyot wis garing, cincang sacoro apik banjur wenehake ing wajan wesi panas. Tumis nganti coklat. Ora ana kahanan apa wae sing kudu peteng, amarga banjur bakal pait. Sawise dipanggang, oyot digawe adhem banjur tlatah ing mixer utawa gilingan kopi sing kuat. Iki digunakake minangka kopi klasik - 1 sendok teh saben cangkir.

Yen kita ngalami gangguan ulu, weteng utawa masalah pencernaan, utawa yen ngalami masalah ginjel, mula kita bisa nyiyapake teh dandelion klasik saka oyot sing ora dibakar. Godhok siji sendok godhong potong garing ing setengah liter banyu suwene 5 menit. Saring lan dibagi dadi telung dosis saben dinane. Kita ngombe esuk, awan lan sore. Pangobatan kasebut becik digunakake sajrone telung minggu nganti sewulan. Sawise istirahat rong minggu, kita bisa mbaleni maneh.

Tips saka eshop Sueneé Universe

Wolf-Dieter Storl: Tanduran obat kanggo dewi kuno

Pesenan Tanduran obat kanggo dewi kuno bakal nuduhake pamiarsa, kanthi bantuan legenda lan dongeng, kepiye cara bali menyang sing lawas oyot spiritual.

Panganggit budhal menyang alas sing jero kanthi jejak dewi kuno. Ngenalake sing maca menyang jamu obat lan kanggo para dewa kuno kanthi legenda, mitos, lan dongeng lawas sing nyenengake. Sampeyan bakal ngerti apa perane, contone, Cinderella, Eyang Setan utawa Ibu Winter ing perjalanan iki, utawa apa tegese elderberry ireng, daisy lan juniper ing kene. Miwiti lan temokake kasunyatane tegese alam, rasakake jiwane lan balekake awakmu spiritualitas alam.

Wolf-Dieter Storl: Tanduran obat kanggo dewi kuno

Artikel sing padha

Tulis komentar