Misteri kuna: Napa teks kuna ora nyebutake piramida Mesir paling tuwa

1763x 01. 01. 2021 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Rahasia piramida lan piramida paling tuwa ing Mesir umume narik jutaan pengunjung lan turis saben taun. Dheweke minangka salah sawijining keajaiban sing paling apik ing saindenging jagad, lan para ahli isih nganggep minangka prestasi konstruksi lan arsitektur sing ajaib sing angel dingerteni, sanajan kanggo wong sing makarya ing lapangan kasebut. Lan amarga dibangun pirang-pirang abad kepungkur, bentuk lan ukurane nggawe dheweke luwih apik.

Piramida jumangkah ing Saqqara

Nanging, piramida jumangkah ing Saqqara bisa uga luwih apik tinimbang piramida liyane. Iki minangka piramida paling tuwa ing Mesir lan nemtokake standar anyar babagan perencanaan lan konstruksi. Standar sing ora bisa dipikirake nganti arsitek Imhotep nyadari visi dheweke kanggo King Djoser.

Piramida Djoser jumangkah ing Saqqara ing Giza. Foto: Mariam Mohamed Kamal CC, panganggit: SA-3.0

Perhatian tangi nanging mung piramida dhewe. Uga struktur jaringan kompleks sing narik kawigaten ing ngisor iki, kalebu kuil, terowongan lan kamar, sing isih ana konstruksi piramida utawa pirembagan kanthi teras. Lingkup karya ing sangisore piramida kanthi ukuran padha karo kutha cilik. Antarane bangunan lokal kalebu Omah Lor, Omah Kidul, Makam Selatan lan liya-liyane.

Kepiye carane dibangun?

Nanging, para ilmuwan, sejarawan lan Egyptologists mung bisa ngramal babagan cara nggawe Piramida Langkah, amarga ora ana teks sing ditemokake sing nggambarake konstruksi kasebut. Mula, ora ana cathetan tinulis kanggo mbantu para arkeolog ngerti kepiye komplek kasebut dibangun lan apa sing nyebabake arsitek sing kondhang nggunakake watu padhet, tinimbang mortir lan bata sing digawe lumpur.

Piramida Djoser ing Saqqara, Mesir. Foto: Charles J. Sharp CC, panganggit: SA-3.0

Iki digunakake minangka bahan bangunan umum nalika semana, nanging Langkah Piramida dibangun saka watu padhet. Para ahli prédhiksi manawa watu gedhe diangkut menyang papan kanthi landasan khusus banjur diamanake.

Dadi misteri piramida langkah uga mumi-mumi saka Raja Djoser, panguwasa sing nugasake proyek kasebut, ilang saka papan pungkasan ing kamar ing ngisor piramida katon pirang-pirang abad kepungkur.

Sisa lan nangani

Sanajan kompleks lan jaringan lorong lan jalur ing ngisor iki dirancang dening Imhotep kanggo ngalangi maling, para arkeolog kanthi cepet sadhar sajrone penggalian skala gedhe pisanan ing taun 20-an manawa sisa-sisa mumia King Djoser wis dimanipulasi. (Perampok mung kari siji sikil ing kene.) Akeh permata lan barang suci liyane sing dikubur sang nata uga ilang.

Piramida Djoser jumangkah karo wong-wong sekitar. Foto: Dennis Jarvis CC, panganggit: SA-2.0

Step Pyramid pisanan diselidiki karo para prajurit Napoleon nalika kampanye ing Mesir ing taun 1798 lan 1801. Sawise iku, situs iki nerbitake akeh ahli saka negara-negara sing adoh, kayata Jerman lan Prusia. Nanging, penggalian kasebut durung ditemokake nganti taun 20an dening tim arkeolog saka Inggris.

Cecil Firth lan arkeolog Prancis lan Egyptologist Jen-Phillipe Lauer nglampahi limang dekade sabanjure kanggo nemokake situs kasebut lan mulihake kabeh kekuwatane. Kanggo time, kita utamane duwe utang nerbitake sejarah sing apik ing saindenging Mesir lan utamane Piramida Langkah kanggo jagad Kulon.

Nanging, kenapa ora ana cathetan tertulis babagan cara nggawe piramida iki tetep dadi misteri sing nggawe frustrasi tumrap para sejarawan lan arkeolog.

Imhotep

Kanthi mriksa piramida Mesir sing paling tuwa, nanging paling ora ana kesimpulan babagan desain Imhotepových lan metode konstruksi. Ensiklopedia sejarah kuno (Encyclopedia Sejarah Kuno) nyathet Egyptologist Miroslav Verner: "Dheweke nggunakake metode konstruksi sing sederhana nanging efektif. Masonry ora dianggep vertikal, nanging ing rangking, condong menyang tengah piramida, nambah stabilitas struktural. "

Kanthi tembung liyane, niyat Imhotep supaya seri bangunan sing luar biasa iki ora mung ngrampungake tugas raja. Dheweke pengin suwene pirang-pirang atus taun, sing dijamin karo ide sing unik lan pendekatan konstruksi sing progresif.

Malah nganti saiki, "kanthi cangkeme mbukak", kita ana ing ndhuwur arsitektur apik kabeh piramida Mesir. Mungkin dadi perkara sing apik yen kita ora ngerti kabeh rahasiane, amarga mesthi menehi kesan lan misteri.

Semesta Eshop Sueneé

Joseph Davidovits: Sejarah Piramida Anyar utawa Kasunyatan sing Nggawe Gegayuhan Babagan Piramida

Guru Joseph Davidovits mbuktekake Piramida Mesir dibangun kanthi nggunakake watu aglomerasi - beton digawe saka watu gamping alami - dudu saka watu ukiran gedhe sing dipindhah ing jarak sing adoh lan ing dalan sing rapuh.

Joseph Davidovits: Sejarah Piramida Anyar utawa Kasunyatan sing Nggawe Gegayuhan Babagan Piramida

Artikel sing padha

Tulis komentar