Para ahli percaya yen mbukak rahasia para tukang gawe Stonehenge

955x 16. 12. 2020 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Stonehenge, salah sawijining papan sing paling apik ing planet Bumi, ditutupi pirang-pirang rahasia. Nganti saiki, durung dingerteni sapa sejatine sing dibangun. Nanging kabeh bisa uga bakal diganti amarga informasi anyar babagan situs kuna ing Salisbury, Inggris.

Sumber Blick Mead sing cedhak nyedhiyakake bukti ora mung asal usul saka situs druid iki, nanging uga indikasi kutha Inggris sing pertama. Para ahli ngarani "Stonehenge Cradle" lan misteri kasebut bisa dirampungake. Arkeolog nemokake alat lan landmark sing nuduhake anane komunitas gedhe. Luwih saka 70 alat watu ditemokake, kaping pirang-pirang luwih akeh tinimbang panemuan sadurunge.

Petunjuk kutha pisanan

Dr. Albert Lin, sing nyedhiyakake temuan ing dokumen National Geographic akhir minggu, dikutip ing Telegraph yen ujar manawa wilayah kasebut "minangka papan penting kanggo para pralid sing urip lan bali ing kene, bisa uga minangka salah sawijining pratandha pisanan kutha kasebut." .

Ing 2015, ana sing diterangake dening The Sun minangka "omah ekologis potensial Mesolitikum" sing dibangun ing dhasar wit sing tiba. Dheweke terus ujar manawa "pangkalan gedhe" kasebut bisa digunakake minangka tembok omah lan atap bisa uga digawe saka kulit kewan. "Tambahake panemuan anyar iki, lan kemungkinan pemukiman permanen saya tambah.

Misteri sing nggawe Stonehenge pungkasane bisa dirampungake. Mil saka monumen sing misuwur, para ilmuwan nemokake "kutha Inggris pertama".

Yen kita nemokake pratandha babar pisan ing kene, mula kudu digandhengake karo asal saka Stonehenge. Ana sing kudu mbangun! Temuan anyar bisa uga ateges yen obyek wisata sing kondhang ing dunya iki malah luwih tuwa tinimbang sing dipikirake sadurunge.

Stonehenge

Stonehenge dianggep wiwit jaman Mesolitikum. Situs web Warisan Inggris nyerat manawa "bangunan paling awal sing dingerteni ing sacedhake cedhak yaiku papat utawa lima lubang, sing telu rupane dikuatake dening tiang totem pinus gedhe. Asal-usul kasebut diwiwiti saka jaman Mesolithic saka taun 8500 nganti 7000 SM. "Situs kasebut terus dikandhani:" Ora dingerteni kepiye unsur-unsur kasebut ana hubungane karo monumen ing Stonehenge. "

Ilustrasi ukir langka lan apik banget kanggo nyembah druid kuno ing Stonehenge, Inggris. Ukiran saka alkitab gambar sing populer.

Pambangunan Stonehenge ora gampang lan, kayadene piramida Mesir, contone, bangunan kasebut dhewe lan tujuane dadi sumber daya tarik sing tetep. History.com nyerat manawa "pambangunan udakara satus batu watu mbutuhake udakara 1 taun kanggo para pandhita Neolitikum." Iki dibangun kanthi suwe ing pirang-pirang tahap antarane 500 lan 3000 SM. Monolit sing gedhe bisa uga diangkut menyang situs kasebut kanthi sistem skid. Arkeolog nganggep papan kasebut minangka kuburan, nanging kita isih kudu ngenteni kabeh crita kasebut.

Rencana Stonehenge

Blick Mead

Profesor David Jacques ngomong karo Telegraph babagan cradle watu kuno iki: "Kita ngomong babagan wilayah sing sithik banget ing saben wong wis bola-bali teka. Kayane iki bisa dadi pemukiman permanen. ”Kemungkinan liyane yaiku Blick Mead dadi papan sing bisa dipasang ing omah wong sing rentan, kayata sing lara utawa sing wis tuwa.

Apa wae, informasi kasebut bisa mengaruhi pandhangan kita sing ora valid. Profesor Jacques ujar: "Kita kudu nyinaoni pemahaman kita babagan gerakan lan urip komunitas pamburu pamburu sing nyebar."

Nanging kepiye klompok kasebut bisa urip? Mesthi ana banyu lan panganan sing cukup. "Dina iki, Blick Mead minangka dalan banyu cilik," tulis Telegraph, "nanging sajrone jaman Mesolithic, iki dadi pusat dataran banjir sing ngliwati kali gedhe, nyedhiyakake pasokan banyu sing bisa dipercaya sepanjang taun."

Sumber panganan

Minangka sumber panganan, para ilmuwan percaya manawa dheweke wis ngidentifikasi anane bison utawa sapi gedhe liyane, sing wiwit wis punah. Dipercaya manawa para pamburu lan pengumpul bisa mapan ing kene kanthi tepat amarga akeh daging. "Sapi lanang siji saka sapi iki bakal menehi panganan 300 wong," komentar Telegraph, lan nambahake, "analisis lemah saka strata Mesolitikum umur 8 taun nuduhake spora saka jamur sing tuwuh ing kotoran sapi." Nenek moyang iki uga duwe pengaruh spiritual. Tengkorak lan balunge uga direkam ing Stonehenge. Sisa-sisa kasebut dilebokake kanthi strategis ing selokan.

Nemokake platform sing misterius ing Blick Mead nyebabake spekulasi babagan upacara lan ritual lan menehi link liyane kanggo teori ing ndhuwur. Platform utawa podium ukuran 30 kaki lan dideteksi dening radar. Struktur sing ditemokake saiki wis diidentifikasi minangka batu karang. Ing ngisor iki ana cetakan pucuk pratur sing katon.

Kanthi jelas babagan peradaban kuna, para ahli mung bisa ngira-ngira kualifikasi. Papan sing digawe ing kesadharan manungsa nalika Stonehenge langsung njaluk wangsulan konkrit. Apa papan sing misterius iki mutusake arep diwenehake, minangka pitakonan sing mung bisa dituduhake.

Tip hadiah kanggo wong sing ditresnani saka e-shop Sueneé Universe

Gelang Buddha digawe saka watu lahar

Gelang nganggo watu lahar lan motif Buddha. Sampeyan bisa milih warna ireng utawa pirus.

Gelang Buddha digawe saka watu lahar

Artikel sing padha

Tulis komentar