Apus-apus paling gedhe kanthi jejak sejarah kanthi "sepatu penguin"

1284x 02. 01. 2021 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Ing wulan Februari 1948, sawijining warga Clearwater ing Florida ngadhepi kedadeyan sing ora dikarepake. Nalika mlaku-mlaku ing wayah esuk ing pantai, dheweke nemokake sawetara tapak sing apik banget ing wedhi.

Sidik driji

Cetakan gedhe banget, dawane udakara 35 cm lan ambane 28 cm, lan sing luwih aneh, driji kasebut duwe telung driji, dipungkasi nganggo cakar dawa. Situs web Pariwisata Florida Fringe nyritakake jejak sikil sing aneh sing teka saka ujung kidul pantai Teluk Meksiko lan mlaku-mlaku ngubengi pesisir luwih saka 3 kilometer sadurunge bali menyang banyu lan ilang. Ora ana sing bisa ngerti jejak sapa, nanging jejak 1,2 nganti 1,8 meter nuduhake manawa ana apa wae, ukurane gedhe.

Clearwater, Florida, foto dening 2candle CC BY 2.5

Jejak makhluk sing ora dingerteni wis katon ing pantai ing macem-macem kutha Florida udakara rong taun. Tapak sikilé katon ing kutha-kutha ing antarané Clearwater lan Sarasota lan éntuk jeneng "Old Three-toed". Sajrone wektu kasebut, sawetara wong ngaku wis weruh monster kasebut, apa sejatine? Dheweke nggambarake dheweke minangka makhluk kaya manuk gedhe utawa batang wulu gedhe kanthi endhas babi.

Reaksi masarakat diwiwiti saka bingung, amarga wedi, kanggo wong-wong sing ora precaya. Yen sejatine ana makhluk aneh sing asale saka banyu, apa sing bakal ditindakake tumrap kita yen pengin? Yen apus-apus, sapa sing bakal menehi gaweyan lan kenapa?

Apa iki apus-apus?

Trek aneh ditemokake dening Ivan T. Sanderson, ahli Zoologi terkenal sing nulis lan menehi komentar babagan topik ilmiah ing New York. Sanderson teka ing Florida kanggo neliti misteri kasebut lan sinau trek pirang-pirang wulan lan ngobrol karo para saksi. Miturut artikel ing Tampa Bay Times, dheweke malah golek siji bekas driji lan nggawa mulih.

Jejak liyane ditemokake ing pinggir Kali Suwannee, 60 kilometer saka samodra

Sanderson kaya Indiana Jones ing jagad zoologi. Kanggo Universitas Cambridge lan Museum Inggris, dheweke melu sawetara lelungan menyang alas Afrika, sing sabanjure menehi inspirasi kanggo nulis buku laris. Dheweke uga sing nggawe istilah cryptozoology - nuduhake penganiayaan makhluk mitos kayata Loch Ness. Dheweke yakin manawa ana wong sing bisa ngrampungake misteri trek telung driji kasebut, iku bakal dadi awake dhewe.

Sawise riset lan investigasi sing akeh, dheweke nggawe kesimpulan yen cetakan kasebut ora bisa dianggep palsu. Dheweke kayane dikepeng banget supaya bisa digawe manungsa utawa mesin. Dheweke malah ujar manawa dheweke ndeleng makhluk kasebut.

Jejak penguin ageng

Dheweke nggambarake udakara 3,5 meter kanthi warna kuning abu-abu, kanthi tangan kaya sirip. Dheweke ujar manawa nalika nglangi, ana ombak gedhe mbentuk ing saubenge, kaya-kaya duwe genggeman sing kuwat banget. Kesimpulan pungkasane, ora perduli pikirane, makhluk kasebut mesthine dadi penguin gedhe. Sawise iku, jejak katon kaping pirang-pirang ing taun 50an, nanging sawise taun 1958, ora ana cetakan utawa penguin raksasa sing katon.

Telung puluh taun sabanjure, tanggal 30 Juni 11, misteri kasebut pungkasane dirampungake. Ing St. Petersburg Times nerbitake sawijining artikel sing nyebutake manawa Jari Tua iku apus-apus. Lawakan Tony Signorini saka Clearwater lan kancane ngakoni asal usul trek misterius kasebut. Panulis artikel kasebut mbukak layanan mobil Signorini kanggo wawancara karo dheweke, lan dheweke nuduhake sepasang sikil besi cor telung jempol.

Tapak buta

Miturut Signorini, ide kanggo nggawe trek raksasa yaiku gaweyane kancane banjur bos Al Williams. Williams mesthi diilhami foto saka majalah Smithsonian sing nuduhake jejak dinosaurus. Sawise suwe, Williams duwe ide kanggo nggawe sikil sing cocog karo foto lan seneng-seneng.

Ivan T. Anderson, nyekel "sikil Florida Three-Finger", pemeran saka 1948. Photo Orgone Research

Nalika sikil wis siyap, dheweke dipasang ing sepasang sneaker tungkak. Wong loro kasebut banjur nggawa dheweke menyang boatboat lan mlayu menyang banyu cethek ora adoh saka pantai, ing endi Signorini nganggo sepatune banjur metu saka banyu ing dharat. Kanggo nggayuh jarak kaki sing adoh, Signorini mesthi imbang ing sikil siji lan nggegirisi sikil liyane kanggo nambah refleksi banjur mlumpat ing sikil liyane. Amarga saben trek logam bobote udakara 13 kg, tumindak kasebut mbutuhake fisika lan wektu sing cukup.

Sajrone pirang-pirang taun, Signorini sok-sok nuduhake sikile menyang kanca lan kulawarga lan nyritakake babagan carane trek kasebut sejatine digawe. Banjur dheweke dadi siji-sijine saksi utama kanggo kedadeyan kasebut. Mitranipun Al Williams tilar donya ing taun 1970. Ivan Sanderson tetep minat karo kriptozoologi, lan nganti tilar donya ing taun 1973, dheweke nggawe misteri kanggo Bigfoot lan UFO. Tony Signorini tilar donya ing 2013 lan sikil legendaris diwarisake karo putrane Jeff.

Ivan T. Anderson, nyekel "sikil Florida Three-Finger", pemeran saka 1948. Photo Orgone Research

Jeff banjur ditekani sawetara organisasi sejarah sing nuduhake minat nampilake babagan sejarah Florida, nanging Jeff nolak, ujar manawa bapake pengin tetep sikil ing kulawarga. Nalika dheweke mikir apa sing kudu ditindakake, salah sawijine ponakanane mlebu, mula dheweke tetep tetep kulawarga.

Semesta Eshop Sueneé

I Hjong-kwon: Sansa - Biara Budha ing pegunungan Korea

Biara Buddha - papan sing ngresiki lan mbukak pikiran. Apa sampeyan ngerti cara kerjane? Publikasi kasebut ngemot luwih saka 220 foto.

I Hjong-kwon: Sansa - Biara Budha ing pegunungan Korea

Artikel sing padha

Tulis komentar