Museum kasebut njaluk publik supaya bisa ngidentifikasi obyek misterius

2706x 25. 12. 2020 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Museum Ilmu lan Industri ing Manchester, Inggris, butuh pitulung ngenali sawetara obyek misterius. Masyarakat umum ditekani kanthi pangajab manawa ana sing ngerti sejatine!

Grup Museum Sains nggambarake organisasi ing Manchester, York, Bradford lan, mesthine ing ibukutha. Kantor pusat London sing asli, Blythe House, West Kensington, lagi wae diresiki lan dipindhah menyang Pusat Koleksi Nasional ing Wiltshire sing ijo. Proyek kasebut, tegese ora mung olahraga ing kothak obah, wis diwiwiti wiwit taun 2018 lan nggunakake luwih saka 50 wong.

Koleksi misterius

Miturut situs web asosiasi kasebut, tim "Informasi Koleksi" uga diarani Scooby Gang ", sanajan iki luwih dadi pamburu sejarah tinimbang misteri. Koleksi kasebut ngemot atusan nganti ewonan barang, sawetara ana sing kurang identifikasi. Malah keahliane para ahli bisa entuk pungkasan, mula asosiasi kasebut njaluk informasi kanthi online karo amatir, penggemar lan kabeh wong.

Jessica Bradford saka Museum Sains marang The Guardian, "Kaya proyek relokasi omah raksasa, nanging luwih apik amarga barang-barang kasebut kalebu bagean saka koleksi nasional lan duwe crita-crita luar biasa." Crita apa sing bisa didhelikake kaya "widget cilik nganggo pedal, istirahat lan pin" utawa "potongan gelas kanthi spiral berbentuk keong ing tengah"?

Apa wae lampu? Objek misterius saka museum. Museum Foto Ilmu lan Industri.

Kepiye obyek kaya kasebut liwat retak ing jaringan katalog? "Umumé, iki minangka kesalahan manungsa, lan umume, iki minangka masalah sejarah wiwit kurator nyimpen akeh informasi lan ilmu babagan koleksine ing endhas lan dokumentasi ora dianggep penting," tulis Abi Wilson ing blog Museum Sains & Industri taun kepungkur. Dheweke uga nambah: "Kita bakal nganggu banget, amarga kita ora bisa nyedhiyakake prekara sing ora dingerteni, lan ing wektu sing padha ora ana gunane kanggo peneliti."

Panel kaca opal persegi panjang (kaca putih sing tembus) ing kothak kayu persegi dowo sing ana tulisane "MAPS" lan "OPALS". Museum Foto Ilmu lan Industri.

Koleksi sambutan

Ayo saiki goleki koleksi "Wellcome", sing didegake dening Sir Henry Wellcome eksentrik. Dheweke sing nggawa penyucian udara kepausan ing Inggris. Guardian nggambarake barang kasebut minangka "obyek logam ing kothak sutra." Iki biyen dadi duweke Paus Leo XIII. Kajaba iku, obyek aneh liyane kanthi bentuk spatula utawa sendhok dipasang ing gagang. Rasa patron sing ora konvensional menehi akeh ruang kanggo imajinasi kurator. Koleksine bisa uga kalebu "prekara sing durung nate dingerteni sawetara wong," komentar Bradford.

Sajrone kolaborasi kasebut, tim kasebut bisa nggawe kasus artefak sing menarik banget. Miturut The Guardian, umpamane, ana "inti wangi Cina - piranti sing duwe nampan logam persegi cilik lan template kaya labirin," sing ahli mung geleng-geleng nganti dheweke ndeleng "kurator sing nate sawetara wektu ing China." ngemot jejak dupa "sing bisa ngobong kanggo wektu sing ditemtokake". Dipercaya manawa jam wangi iki dadi wali jadwal sajrone macem-macem ritual.

Kamungkinan tur online

Pusat Koleksi Nasional diarepake bakal dibukak ing taun 2023. Akeh klompok wis nampilake koleksine kanthi online, nawakake tur virtual kanggo para pengunjung lan akses sing durung pernah ana sadurunge kanggo golek sejarah kanthi nyenengake ing omah. Abi Wilson nyimpulake rasa kepemilikan sing teka kanthi nggabungake fragmen biyen. "Sing penting banget babagan museum yaiku akeh wong sing grapyak lan mbiyantu, lan luwih akeh otak nyoba ngrampungake misteri kasebut, luwih becik." Masyarakat sing kepincut kudu menehi sumbangan penting kanggo ngisi kesenjangan ing koleksi nasional sing terhormat iki.

Semesta Eshop Sueneé

Kepiye yen diwiwiti ing taun anyar 2021 kanthi ngresiki awak lan jiwa? Disaranake Paket Ngresiki Awak

Ing paket iki sampeyan bakal nemokake: kerikil Shungite sing ora diobati 50-80 mm, Altai Mumio GOLD (30 tablet) lan buku Detoksifikasi, deacidifikasi lan reresik awak kabeh.

Paket BERSIH BERSIH

Artikel sing padha

Tulis komentar