Mudras: Yoga driji sing nyenengake lan nambani

19291x 01. 02. 2021 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Mudry. Dheweke kalebu bagean saka yoga, nanging sejatine sampeyan ngerti sejatine? Utamane yen sampeyan miwiti yoga, bisa uga ora dingerteni nalika lan kapan mudra digunakake. Nalika lan kepiye pengaruhe ing awak lan pikiran kita.

Mudra ing basa Sanskerta tegese "segel". Biasane nggunakake gerakan kasebut sajrone meditasi utawa kanggo ngontrol aliran energi ing awak. Area tangan lan driji sing beda-beda gegandhengan karo macem-macem area awak lan otak. Dadi, nalika nyelehake tangan ing mudra tartamtu, sampeyan bisa ngrangsang area awak kanthi nggawe sirkuit energi tartamtu. Dadi energi sing mili iki bisa mbantu dhukungan utawa malah nggawe kahanan pikiran tartamtu.

Mudras - limang unsur

Alam semesta digawe saka limang unsur, lan saben driji kasebut diwakili dening salah sawijining elemen kasebut.

  1. Jempol nggambarake geni lan eling universal
  2. Driji kasebut nggambarake kesadharan hawa lan individu
  3. Driji tengah nggambarake akash, utawa sambungan
  4. Dering kasebut nggambarake bumi
  5. Banyu driji cilik

Yen 5 unsur kasebut ora seimbang, kita bisa ngrasakake rasa sakit, penyakit utawa sinyal liyane saka awak. Mudra minangka salah sawijining cara kanggo nyumbangake keseimbangan antara 5 unsur, antarane awak lan roh kita. Ayo bayangake 5 mudra.

Gyana Mudra

Ing kawicaksanan iki, pucuk jempol nutul pucuk driji indeks, driji liyane tetep ana. Iki minangka salah sawijining mudra sing paling asring digunakake. Iki nglambangake kesatuan geni lan udhara. Kesatuan kesadharan universal lan individu.

Gyana mudra nambah konsentrasi lan kreativitas.

Gyana Mudra

Shuni Mudra

Ing wicaksana iki, pucuk jempol nutul pucuk driji tengah. Iki nggabungake kekuwatan geni lan sambungan.

Mudra iki minangka simbol sabar lan rasa stabilitas. Mbantu njaga disiplin. Gunakake mudra iki nalika sampeyan rumangsa butuh kekuwatan lan disiplin kanggo ngrampungake tugas utawa resolusi.

Shuni Mudra

Surya Ravi Mudra

Ing wicaksana iki, pucuk jempol nutul pucuk driji dering. Iki bakal nggabungake kekuwatan geni lan bumi.

Mudra iki mbantu kita entuk keseimbangan. Iki uga mbantu nuwuhake pangowahan sing positif.

Surya Ravi Mudra

Budhi Mudra

Ing wicaksana iki, pucuk jempol nutul pucuk driji cilik.

Mudra iki mbantu kita nambah intuisi lan komunikasi. Gabungan geni lan banyu uga nyengkuyung keterbukaan.

Budhi Mudra

Prana Mudra

Ing wicaksana iki, pucuk jempol nutul pucuk driji dering lan driji cilik.

Mudra iki ngaktifake energi sing ora aktif ing awak. Iki mbantu kanggo awaken lan energi ing awak. Thanks kanggo kawicaksanan iki, sampeyan bisa ngrasakake akeh energi lan vitalitas anyar.

Prana Mudra

Dhyana Mudra

Ing mudra iki, siji klapa diselehake ing sisih ndhuwur liyane, telapak tangan nuduhake munggah, pucuk jempol kena.

Mudra iki nyedhiyakake energi sing nyenengake. Cocog kanggo meditasi. Sampeyan uga bisa dadi alternatif sing apik kanggo nenangake rasa kuatir kanthi cepet.

Dhyana Mudra

Anjali Mudra

Ing mudra iki, telapak tangan gabung cedhak pusat jantung.

Mudra iki nglambangake pakurmatan lan ngajeni awake dhewe lan alam semesta. Iki uga nuduhake rasa tresna lan matur nuwun.

Anjali Mudra

Nalika nggunakake mudras

Gunakake mudra kanthi intuisi utawa tujuan, gumantung saka kawicaksanan sing sampeyan rasakake wis nyambung nalika iku. Awak lan jiwa asring ngarani awake dhewe. Paling becik nggunakake mudra nalika tapa. Tahan mudra paling ora 2 nganti 3 menit, utawa luwih suwe.

Tips kanggo buku saka e-shop Sueneé Universe

Kalashatra Govinda: Cakra Atlas

Pitu cakra - pusat energi lan kesadharan ing awak manungsa - mengaruhi kesehatan lan kesejahteraan ing aspek fisik lan mental.

Ing atlas, kita nemokake informasi kayata:
- wilayah awak sing diwenehake kanggo saben cakra
- kepiye kita bisa ngimbangi maneh roda energi kasebut lan saengga bisa ngilangi kelainan kanthi target.
- cara nemokake tugas chakra kanggo kelenjar individu, warna, kahanan mental, mantra, kewan, planet lan nada.

Saben cakra ngemot tes, latihan kanggo ngaktifake, obat sing lembut saka apotek alami, afirmasi, semedi lan liya-liyane.

Kalashatra Govinda: Atlas saka Cakra

Artikel sing padha

Tulis komentar