Gunung Penake: Lawas saka Stonehenge

1216x 23. 12. 2020 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Mega Henges: Akeh wong ing sekolah ngerti manawa pedunung Zaman Watu mung wong guwa wulu, sing ora duwe katrampilan khusus. Nanging, jumlah bangunan ritual bunder (hengs) ing Inggris, ing tangan liyane, negesake katrampilan bangunan sing apik kanggo wong Neolitikum kasebut. Sadurunge tekane wong Eropa ing Inggris, udakara taun 2500 SM, arsitektur lokal malah ngalami ledakan hebat.

Ana limang struktur bunder watu gedhe ing sisih kidul Inggris, kalebu situs Neolitikum Gunung Pleasant cedhak Dorchester, Dorset. Formasi bunder gedhe iki, digunakake kanggo macem-macem ritual, dibangun sadurunge Stonehenge lan kasusun saka watu raksasa lan struktur kayu tengah.

Penggalian Gunung Pleasant Henge ing taun 70-an

Gambar Gunung Pleasant

Miturut server theguardian.com, henge kasebut diubengi pager kayu sing digawe saka batang wit, ing mburine ana tembok pelindung kanthi moat. Ukuran bunder konsentris njero gedhe tenan, meh sewidak loro ewu kaki persegi. Dibangun kanthi eksklusif kanthi pitulung saka tanduk kijang sing digunakake minangka alat pengerukan.

Situs Neolitikum Gunung Pleasant pisanan ditemokake ing wiwitan taun 70-an, lan para ilmuwan percaya manawa dibangun antara umur telung puluh lima nganti satus rong puluh lima, kanthi karya diwarisake kanthi turun-tumurun. Bubar iki, kira-kira dawane iki kurang saka 20 taun.

Mount Pleasant Henge - Wangun ing vegetasi. Foto dening Inggris Heritage.

Susan Greaney saka Sekolah Sejarah, Arkeologi lan Agama Universitas Cardiff, kepala riset lan panulis utama Tempo saka Mega-henge: Kronologi Anyar kanggo Gunung Pleasant, Dorchester, Dorset, ditemokake ing cambridge.org, ujar: akeh wong sing ora nggali selokan gedhe mung kanthi alat sederhana kayata tanduk rusa.

Sepotong tanduk umur watu ditemokake ing Gunung Pleasant

Lingkaran watu paling gedhe ditemokake nganti saiki

Iku mung ing pungkasan Zaman Watu, sadurunge wong teka saka bawana lan nggawa produk logam, jinis tembikar anyar, cara ngubur anyar, lsp. "Amarga nemtokake umur obyek durung sampurna ing taun 1970, para arkeolog nggunakake metode kencan radiocarbon , sing nemtokake periode konstruksi kemungkinan kanggo abad kaping 26 SM. Bangunan raksasa liyane jinis iki ing sisih kidul Inggris kalebu Marden Henge. Iki minangka bunder watu paling gedhe patang puluh hektar sing durung ditemokake, diubengi pager batang wit dawane sepuluh kaki.

Merden Henge - foto: www.digitaldigging.net

Miturut nationalgeographic.com, direktur Sekolah Arkeologi ing Universitas Bacaan, Jim Leary, melu kemitraan karo Inggris Bersejarah lan ing 2016 ngluncurake survey Marden Henge telung taun.

Artefak

Antarane artefak sing ditemokake yaiku sisa-sisa kuburan Zaman Perunggu, panah panah dekorasi, lan sisa-sisa luwih saka telulas babi, sing umume dimasak lan dikonsumsi ing kene. Sisa pemakaman ngidentifikasi bocah enom sing dikubur nganggo kalung kuning sekitar patang ewu taun kepungkur.

Livescience.com nyritakake babagan struktur bunder raksasa liyane, sing ditemokake udakara rong mil saka Stonehenge ing sangisore lereng Tembok Durrington. Formasi iki malah luwih gedhe nembelas kali luwih gedhe tinimbang Stonehenge.

Ing latar ngarep ana tembok sisih kidul Tembok Durrington, sawijining situs prasejarah cedhak Durrington, Wiltshire. Ing latar mburi gambar kasebut ana tembok sisih kulon. Foto dening Ethan Doyle White - CC BY-SA 4.0

Watu kasebut saya dhuwur nganti meh limalas kaki sadurunge digunakake luwih saka patang ewu taun kepungkur kanggo mbangun tanggul ing saubengé situs ritual kasebut. Bunder kasebut diubengi selokan selawe wolung kaki sing jembaré ngubengi mil ing saubengé.

Miturut megalithic.co.uk, bunder watu ing Wiltshire ditemokake ing taun 1999 lan duwe judhul bunder watu (henge) paling gedhe ing saindenging jagad. Tanggul ing saubenge ukuran meh mil lan area interiore udakara rong puluh wolu hektar. Kira-kira konstruksiane mbutuhake tenaga kerja 1,5 juta jam.

Bukit Silbury

Bukit Silbury ing Avebury dibangun udakara taun 2400 SM lan kalebu bagean saka kompleks Stonehenge, sanajan dudu henge klasik.

Iki minangka bukit buatan kanthi ukuran piramida Mesir, nanging ora ana sing ngerti tujuane asline. Ora ana artefak kakubur lan bukit kasebut mung digawe saka lemah lan kapur. Sajrone pirang-pirang taun, bahan tambahan ditambahake kanggo ngunggahake bukit, lan ana bukti pengisian lan pengurangan ing selokan sing ana ing saubenge.

Ing telung kesempatan sing beda, terowongan horisontal lan vertikal digali ing bukit, nanging ora ana sing ditemokake menarik. Amarga diarep-arep bakal ana akibat saka terowongan kasebut, bukit kasebut meh ambruk ing taun 2000 nalika trowongan kasebut ambruk. Saiki para ilmuwan nggunakake metode arkeologi sing kurang invasif kanggo nyinaoni.

Semesta Eshop Sueneé

Paket ROSA DE SAR

Ing paket iki sampeyan bakal nemokake: Buku Rosa de Sar: Mesias lan buku Rosa de Sar, Jaroslav Růžička: Piramida, raksasa lan peradaban maju sing wis punah ing negara kita.

Apa bab menarik sing bakal sampeyan sinaoni ing buku kasebut?

  • Kitab Rosa de Sar: Sang Mesias ndadekke perspektif anyar babagan urip Yesus lan warisan spiritual. Dheweke nggatekake dokumen lan kesaksian monumen seni sing paling misuwur ing Mesir, Suriah, Turki lan Eropa, sing dikunjungi penulis.
  • Buku Rosa de Sar, Jaroslav Růžička: Piramida, Raksasa lan Peradaban Lanjutan ing Negara Kita mbuktekake manawa ana kutha-kutha piramida ing wilayah kita sing rusak lan dilalekake pirang-pirang taun dening bencana alam ing jaman kuna. Reruntuhan iki banjur mbentuk, kayata, permukaan malang ing sacedhake Znojmo Ceko. Apa sing gawe kutha kasebut - raksasa cerdas, ditemokake ing kuburan kutha? Apa ana peradaban maju ing wilayah kita ing jaman dinosaurus?

Publicis RNDr. Mgr Hana Blochová, uga dikenal kanthi jeneng samaran Rosa de Sar, minangka spesialis ing riset monumen sejarah. Sanalika, dheweke dadi penulis pirang-pirang buku wiwit jaman wiwitan agama Kristen ing negara kita, sing misuwur banget ing lapangan kasebut.

Paket ROSA DE SAR

Artikel sing padha

Tulis komentar