Resonansi morfik bisa ngowahi jagad!

03. 11. 2021
Konferensi Internasional Ke-4 Sueneé Universe

Nalika aku ketemu karo pionir lapangan tartamtu ing budaya alternatif, aku kadang rumangsa nindakake gaweyan iki kanggo kabecikan kita kabeh. Malah, sanajan dheweke nindakake pakaryan kanthi cara sing sithik. Mungkin ing desa cilik ekologis, pakunjaran terpencil utawa ing wilayah sing kena perang. Aku rumangsa yen pangowahan sing bakal ditindakake bakal nggawe template kanggo sampeyan liyane saka kita bisa ngetutake lan kita bisa mbuktekake kanthi cepet apa biaya pambiyantu para pionir sajrone puluhan taun usaha lan sinau.

Contone, nalika ndeleng kancaku R. pulih kanthi jero, nalika ora duwe pengarep-arep amarga dilecehke bocah, mula aku mikir manawa dheweke pulih, tegese jutaan wong liya bisa pulih. Penyembuhane bisa nuduhake dalan kanggo wong liya.

marasake awakmu

Lan kadang-kadang aku lunga luwih adoh. Ing sawijining liburan mung kanggo pria, salah sawijining peserta nuduhake bekas luka bakar ing zakar. Akibate digawe dening rokok sing kobong. Dheweke disebabake dening wong tuwa "peduli" kanggo ngukum nalika umure lima taun. Wong kasebut ngalami proses pembebasan lan ngapura sing kuat. Sakedap, aku ngerti kenapa wong iki ana ing bumi. Iki kanggo nglarani dheweke banjur bisa mari. Kanggo nindakake tumindak layanan kanggo kita kabeh lan ngganti jagad.

Apa sampeyan uga ngapura awakmu? Bebaskan dhewe…

Aku ujar, "J., yen sampeyan ora entuk prekara liya ing urip iki kajaba penyembuhan iki, mula sampeyan wis menehi layanan gedhe kanggo jagad iki." Kasunyatan saka pernyataan kasebut dirasakake kabeh sing ana. Mung nalika mbukak, kita bisa nulungi. Contone, kanthi nggawe kasengsaran lan pangapurane dadi crita motivasi.

Resonansi morfik

Prinsip sing bakal dakkenalake ing kene diarani résonansi morfik. Istilah sing dirumusake dening ahli biologi Rupert Sheldrake. Iki minangka properti dhasar saka alam, fenomena lan pola, sawijining fenomena sing bisa ditularake: yen ana kedadeyan ing papan liya, mula kedadeyan iki nyebabake kedadeyan sing padha ing papan liya.

Salah sawijining conto favorit Scheldrake yaiku bahan-bahan tartamtu, kayata xylitol, sing wis stabil ing negara cair nganti pirang-pirang taun nganti tiba-tiba mengkristal ing saindenging jagad. Ahli kimia kadang-kadang ngenteni pirang-pirang taun kanggo tuwuh bentuk kristal dadi zat siji. Yen wis sukses, mula saiki kabeh luwih gampang, kaya bahan kasebut wis ngerti apa sing kudu ditindakake.

Saben tetes katresnan dietung

Sheldrake negesake kemungkinan (teoritis) manawa "wiji partikel" bisa nerangake fenomena iki. Bagéyan kristal cilik sing bisa diangkut nganggo angin utawa jenggot para ahli kimia sing teka. Shekdrake ujar:

"Ayo nyoba tes resonansi morfik. Kanthi njupuk tes ing laboratorium sing resik lan tanpa debu kanthi karantina. Yen kristal kasebut gampang dibentuk, kita bisa mbuktekake teori resonansi morfik. "

Aku setuju karo Sheldrak manawa dheweke nolak panjelasan babagan properti tartamtu sing misteri misteri kristalisasi partikel. Aku ora setuju manawa panjelasan babagan bagean wiji - yen bener - bakal mbatalake definisi kolom morfik. Kosok baline, prinsip umum résonansi morfik ditrapake, preduli manawa vektor transfer kasebut bledug utawa ora.

Yen eksperimen karantina bisa digunakake, bisa negesake manawa kudu diisolasi kanthi elektromagnetik supaya wiji kasebut ora bisa dadi getaran elektromagnetik. Lan bisa uga ana pengaruh sing ora dingerteni. Sheldrake kayane pengin teori resonansi morf dipisahake saka tautan sebab.

Kepiye yen kabeh efek penyebab kasebut dudu alternatif kanggo adaptasi menyang bidang morfik, nanging luwih becik conto carane lapangan kasebut bisa digunakake? Ing kene kita duwe kesempatan kanggo nggedhekake bidang materi kanthi nyakup semangat. Pilihan sing luwih apik tinimbang ngrujuk marang bahan liya sing bakal diwenehake menyang wong sing wis mati lan jembare intelijen.

Penyebab lan akibat saka owah-owahan mikir

Uga migunani yen transformasi pribadi, interpersonal utawa regional bisa duwe pengaruh global kanthi dirungokake wong liya. Kuwi bisa kelakon amarga efek gelombang. Wong sing duwe pangowahan nyebabake pangowahan ing wong liya. Iki minangka mekanisme sebab lan akibat sing bisa ditampa dening pikiran kita. Nanging sing ora bisa ditampa yaiku konsekuensi tumindak ora gumantung karo mekanisme iki, sing mung minangka pitulung kanggo transformasi.

Aku ora ujar manawa aku nolak cara tradisional nyebarake karya kita. Aku yakin apa tegese kabeh tumindak. Sanajan visi, dalan sing misterius lan nduwurke tumpukan ora bisa nembus negosiasi menyang jagad sing luwih gedhe. Tumindak sing bisa ngowahi jagad iki dadi jerone jerone jerone jero yaiku tumindak sing ora bisa dikendhaleni semangat pamisahan.

Ejaan kasebut asale saka endi sinkronisitas. Ora ana gunanya nyoba golek lan nindakake "mung" tumindak gedhe, sampeyan mung bisa melu. Sampeyan bakal katon ing panggonan sing bener ing wektu sing pas. Sampeyan bakal nanggapi ing konteks sing migunani. Apa sampeyan yakin manawa ngganti posisi lan posisi ing kasur wanita tuwa sing wis lawas bisa ngganti jagad? Yen sampeyan ngganti dunia, mula ora bakal kedadeyan. Yen sampeyan nindakake, amarga posisi ing amben ora kepenak kanggo dheweke lan ngganti posisi bakal mbantu dheweke, mula bakal kedadeyan.

Pitulung masuk akal

Pirang-pirang taun kepungkur, wanita sing jenenge Patsy minangka agen real estate. Ibune kliene, Ibu K, lara parah lan manggon ing omah sing remuk ing njaba kutha. Ing sawijining dina, Patsy lunga menyang omah iki kanggo ngukur paramèter omah lan nemokake Bu K. kasare ing urin lan tinja dhewe. Patsy ngenteni sajam ngumbah lan menehi sup endhog sing wis dituku kanggo mangan awan. Mung siji-sijine panganan sing akeh nutrisi sing ditampa Bu K. sawise suwe, amarga anake duwe loro kerja lan tinggal adoh sejam. Ibu K. ​​seda ora suwe, lan dina sawise seda, omah kasebut ambruk, kaya-kaya mung dikuwasani Bu K. lan pengeling-eling.

Patsy ora bisa mbayangake yen reaksi dhasar manungsa kanggo wanita sing mbutuhake bisa ngowahi jagad. Keputusan kanggo mbantu yaiku keputusan welas asih. Siji bagean semangat dheweke ngobrol "cukup nelpon polisi, sampeyan ora bakal kejawab janjian sabanjure, sampeyan ora tanggung jawab karo kedadeyan ing kene ...“. Nanging ing sawetara level, dheweke ngerti apa sing dikarepake lan kudu ditindakake. Kita dipengaruhi dening akeh swara, katresnan, djalmo manungso, ngarsane, kasunyatan, pangorbanan katresnan.

Ngerti pengaruh kita

Prinsip résonansi morfik menehi pangarep-arep manawa "tumindak siro ”dadi pinunjul. Tumindak sing menehi inspirasi kanggo wong liya. Apa lapangan morfik menehi wong dorongan supaya gumantung marang welas asih? Apa lapangan morfik menehi inspirasi supaya kita nindakake sing paling apik, nggunakake bakat, nindakake lan kanggo nyukupi sarat? Yen kita mbayangake manawa para politisi lan pimpinan kita melu ing bidang iki, dheweke bakal tumindak amarga welas asih tinimbang pitungan, kamanungsan tinimbang motif abstrak sing menehi mupangat. Kita mesthi setuju yen kabeh wong mung fokus ing ngrawat mbah putri lan nglumpukake sampah ing taman kasebut, mula pemanasan global, imperialisme, rasisme lan sisa masalah bencana bakal diselesaikan kanthi ajaib. "

Ayo fokus ing umum negosiasi ing saben kahanan: Ing kene lan Saiki. Nalika anak-anakku isih cilik, aku kecelup ing jagad popok lan toko nalika cuti parental. Aku nyoba sia-sia nulis buku pertamaku. Aku asring rumangsa frustasi, kesiksa karo pikiran kaya, "Aku duwe akeh pikiran penting sing bakal bisa dakcritakake karo jagad iki, lan saiki aku ana ing kene lan ngganti popok lan masak sedina muput." Pikiran kasebut ngganggu aku saka hadiah sing dakgawe. Aku ora ngerti manawa, nalika aku teka ing kene kanggo anak-anakku, aku kudu nulis dhewe lan masrahake aku kabeh marang dheweke. Fokus kanthi lengkap karo apa sing aku lakoni saiki. Nduwe pengaruh sing luwih gedhe lan kuat ing Alam Semesta tinimbang buku sing bakal dak tulis.

Kita bisa mbantu ningkatake jagad, kanthi katresnan, ati-ati lan pangerten

Bayangake yen sampeyan lagi ing pati nuli nyawang urip sampeyan. Wayahe endi sing paling terkenal? Keputusan sing paling sampeyan sukurake? Kanggo Patsy, bakal luwih akeh mbantu reresik lan ganti Bu K. tinimbang properti sing wis didol. Kanggo aku, iki bakal nyurung mobil game munggah Jimi lan Matthew. Nalika aku wis seda, aku bakal ngucapake matur nuwun kanggo kabeh keputusan persekutuan, katresnan lan layanan.

Ngadopsi paradigma ilmiah anyar

Yen kita ngerteni kabeh mung ngemot kesadharan (realistis, sadar), kabeh bakal banget mbatesi. Upamane kabeh bisa. Kita ana ing ambang trobosan utama, kita bisa kontak karo semangat alam. Apa sing bisa ditindakake mung nalika harmoni karo dheweke? Selaras karo apa sing diarani "alternatif" saiki. Kabeh mau wujud prinsip harmoni.

Rungokake atimu ing endi wae

Iki crita lawas. Salah sawijining kanca takon kanthi cepet marang aku, "Yen sejatine kita urip ing simpul unik ing sejarah planet, ing endi kabeh makhluk hebat wis kumpul nalika lair, kenapa kita ora ndeleng makhluk-makhluk hebat kasebut saka jaman biyen?" Wangsulane, yen dheweke ana ing kene, nanging bisa digunakake ing mburi layar. Sawetara wong bisa uga perawat, tukang sampah utawa guru taman kanak-kanak. Dheweke ora nindakake apa-apa sing luar biasa utawa umum. Ora ana sing katon ing mripat kita supaya bisa nggawe mukjizat sing dibutuhake kanggo nylametake jagad kita. Nanging mripat kita bisa ngapusi kita. Wong-wong iki nyekel struktur jagad iki. Godhong papan kanggo kita kabeh. Urusan umum penting supaya bisa ditindakake, butuh kabeh katrampilan, wani lan kapinteran.

Revolusi nalika nggawe keputusan

Apa wae alesan sampeyan tumindak gedhe utawa cilik, aja nganti kepeksa. Aja mikir manawa tumindak gedhe sing bisa dideleng publik bisa duwe pengaruh kanggo akeh lan nylametake jagad. Bagéan saka revolusi sing sampeyan melu yaiku revolusioner nalika njupuk keputusan.

Ing crita sing nembe ditulis, kita bakal menehi prioritas kanggo njupuk keputusan saka jantung ...

Artikel sing padha