Kamar budak ditemokake ing Pompeii

10. 11. 2021
Konferensi Internasional Ke-4 Sueneé Universe

Kamar budak sing dijaga kanthi apik ditemokake ing Villa Civita Giuliana, pinggiran kutha Pompeii sing makmur, dumunung watara 700 meter (2296,59 kaki) ing sisih lor-kulon tembok kutha.

Vila gedhe iki dijelajahi ing taun 2017, nanging wis dijarah dening para pamburu bandha ing taun-taun pungkasan. Ing taun 2021, kreta upacara lan kandhang sing ngemot sisa jaran telu ditemokake ing papan kasebut. Saiki, miturut para arkeolog, panemuan kamar budak menehi gambaran menyang wilayah sejarah sing ora nyenengake. Lan wilayah kasebut minangka brutal saben dina urip budak.

Kamar budak ing Villa Civita Giuliana ing Pompeii.

Njarah-rayah kasugihan kuna

Pompeii, dumunung ing wilayah Campania ing Italia kidul, dibangun ing gunung Vesuvius aktif. Jeblugan Gunung Vesuvius kobong lan ngubur kabeh wilayah. Ing jaman kepungkur, akeh monumen lan kamar ditemokake sing bakal menehi cahya luwih akeh babagan urip ing Pompeii. Penemuan kasebut uga kalebu kamar budak. Nanging sanajan ing panemuan ruangan iki, kita bisa ndeleng nilai sejarah sing dhuwur. Nanging, iki suda amarga trowongan sing digawe dening perampok kuburan. Dikira-kira jumlah karusakan ing kabeh villa sajrone pirang-pirang taun meh 2 yuta euro ($ 2,3 yuta).

kamar budak

Kamar cilik kanthi area mung 16 meter persegi minangka persimpangan antarane asrama lan gudang. Kamar kasebut mung dipadhangi dening jendhela ndhuwur cilik, telung kasur ditemokake, lan dodo kayu sing ngemot barang-barang logam lan kain sing katon kaya bagean sabuk jaran. Wolung amphorae gedhe (wadah panyimpenan) lan "pot kamar" uga ditemokake ing sangisore amben lan ing ujung.

Jelajahi kamar budak ing Villa Civita Giuliana, pinggiran kutha Pompeii sing makmur.

Kasur digawe saka papan kayu, sing bisa diatur supaya cocog karo dhuwure turu. Sisih ngisor digawe saka bolong tali, sing bisa dideleng saka jejak tali ing cinerite ing ngisor amben. Kasur loro ukurane 1,7 meter lan liyane mung 1,4 meter. Ora jelas manawa ana klompok budak utawa kulawarga cilik sing manggon ing kamar kasebut. Ruang cilik sing isih ana ing kamar kasebut digunakake kanggo nyimpen wadhah anggur, woh-wohan, rempah-rempah lan sembako liyane.

Kekuwatan sing luwih gedhe sing ngrusak divisi masyarakat

Pompeii minangka pusat para petani lan pedagang elit. Padha manggon ing kapercayan sing ing Pompeii padha bisa manggon aman ing pojok monster geologi. Nanging, nalika jeblugan ana ing 79 Masehi, bagean tradisional masyarakat langsung rusak. Ana pangenalan lan pangerten manawa para pedagang lan bature padha ngadhepi kekuwatan sing luwih gedhe tinimbang dhuwit utawa status sosial.

Semesta Eshop Sueneé

Aja lali ndeleng ing e-shop, ngendi sampeyan bisa tuku buku lan nyenengake wong sing ditresnani nalika Natal.

Marcela Hrubošová: Tumuju bisnis sing sukses

Buku dening Marcela Hrubošová Tuala kanggo bisnis sing sukses ngemot kabeh penting sing sampeyan kudu ngerti kanggo lulus tes 'bisnis dhewe' lan isih duwe wektu sing apik.

Tuala kanggo bisnis sing sukses

Artikel sing padha