Meditasi bisa nyuda proses penuaan kanthi signifikan

9620x 29. 01. 2021 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Meditasi ngremehake sel lan nambah umur! Iki dudu kawicaksanan esoteris, nanging asil sing jelas saka panelitian jangka panjang dening Massachusetts Institute of Technology sing misuwur.

Yaiku yoga lan semedi pembantu sing terkenal kanggo awak lan jiwa kita, mula ora bakal ngejutake sapa wae. Dina iki aku pengin ngandhani yen yoga lan semedi bisa uga nambah umur kita kanthi nyata. Perpanjangan umur iki kanthi jelas ora mung nduweni nilai kuantitatif, nanging uga kualitas urip sing luwih dhuwur bisa dipikolehi.

Tembung sulap diarani "telomerase". Sejatine, telomeres diwiwiti karo kromosom sing nglindhungi DNS saka karusakan. Dheweke disingkat dening saben divisi sel, lan pemendekan iki nambah stres oksidatif. Amarga alasan iki, kanthi nambah umur, telomeres kita bakal saya cendhak.

Profesor Amerika kasebut ngumumake fenomena kasebut

Minangka pasinaon jangka panjang dening Massachusetts Institute of Technology (MIT) nuduhake, umur dawa lan bisa uga bisa diremajakake bisa ditindakake kanthi meditasi. Profesor Tonya Jocobs lan kanca-kancane meditasi sajrone 3 wulan.

Sajrone wektu kasebut, dheweke tapa saben dina suwene 6 jam utawa nindakake praktik meditasi liyane. Peneliti ngevaluasi kegiatan telomerase lan mbandhingake klompok kasebut. Probe sing tapa suwene telung wulan nambah aktivitas telomerase kanthi nyata. Kajaba iku, kabeh faktor kesejahteraan mental sing diukur ditambah apik. Perhatian lan rasa urip sing migunani wis saya apik. Probe ujar manawa dheweke bisa ngontrol urip dhewe luwih becik.

Tingkat neurotikisme wis mudhun, ukuran labilitas emosional. Ing artikel "Long Telomeres, Long Life - Cell Optimization through Meditation," Sascha Fast nglaporake kanthi rinci babagan panelitian Profesor Tony Jacobs sing penting banget.

Asil sing padha wis suwe banget

Mesthi wae uga ana asil ilmiah kanggo ndawakake umur kanthi kualitas urip sing luwih dhuwur, sing ana gandhengane karo meditasi lan nambah antioksidan ing awak. Akeh panliten sing nuduhake manawa meditasi nambah efektifitas Glutathione (GSH), "ibu kabeh antioksidan."

Gustavo Bounous MD, tilas profesor ing Universitas McGill, duwe panemu: "Iki minangka antioksidan paling penting ing awak amarga ditemokake ing sel, sing nduweni peran utama kanggo netralake radikal bebas."

Nalika antioksidan bisa dipikolehi saka pirang-pirang sumber, kalebu panganan, bisa dadi senjata netralake radikal paling gedhe ing penawaran pribadi sing nyuda stres. Miturut panliten kasebut, meditasi nambah produksi Glutathione ing awak, sing bisa mbalikke kerusakan liwat radikal bebas, stres oksidatif lan liya-liyane.

Panaliten sing asring dikutip ing Jurnal Pengobatan Alternatif lan Komplementary (Sinha et al, 2007) kanthi jelas nuduhake manawa Glutathione mundhak 41% liwat yoga lan meditasi!

Pikiran iku kekuwatan

Maneh, riset iki nerangake apa sing bisa ditindakake dening pikiran kita! Pungkasane, "pikiran liwat prakara" minangka prinsip dhasar kanggo kabeh perkara. Mesthine, iki amarga kasunyatan manawa "prakara" ora ana babar pisan, amarga kabeh sing katon kaya prekara yaiku konglomerat osilasi sing kurang luwih, sing nalika iki nalika kita nggatekake, dheweke kaya-kaya mandheg sawetara lan nindakake tumindak kaya ngono. kaya-kaya digawe saka partikel supaya pikiran kita bisa ngerti.

Sebab, manungsa kudu angel amarga ngerti yen jagad material ing sekitar kita, sejatine beda banget karo gagasan kita.

Sinau MIT sepisan maneh nuduhake manawa pikiran minangka kekuwatan sing ngontrol kabeh, lan malah bisa digunakake kanggo nambah umur yen nggunakake kanthi bener.

Tip saka eshop Universe Sueneé

Pijet Tantri Govinda Kalashatra

Pijet Tantric ditondoi kanthi sentuhan sensual lan olahraga sing ati-ati. Nggunakake teknik sing gampang, sampeyan bakal nemu karukunan anyar lan nyelehake sihir nalika sedhot kanthi erotis. Saliyane chakra, stimulasi zona energi liyane sing nambah semangat lan nyepetake rasa seneng. Panggunaan Ayurveda nyedhiyakake swasana eksklusif lan papan kanggo pengabdian lan lelembut. Nggunakake pengetahuan lawas babagan kawicaksanan Timur Jauh, gunakake kekuwatan energi seksual sing bisa diowahi kanggo tuwuh spiritual.

Pijet Tantri Govinda Kalashatra

Artikel sing padha

Tulis komentar