Nalika wong isih nggunakake layanan pos kanggo ngirim anake

2443x 02. 02. 2021 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Ing wulan Januari 1913, sawijining pasangan saka Ohio nggunakake kantor pos A.S. anyar kanggo ngirim kiriman khusus banget: anake cilik. Pak Beagues mbayar 15 sen kanggo prangko lan jumlah sing ora dingerteni kanggo ngasuransiake "paket" $ 50, banjur dipasrahake menyang kiriman pos, sing ngeterake bocah kasebut menyang omah eyange, udakara mil.

Aturan kasebut ora jelas

Nalika kantor pos wiwit nampa kiriman sing bobote luwih saka patang pon ing tanggal 1 Januari 1913, peraturan babagan apa sing bisa dikirim lan ora bisa dikirim durung dingerteni. Wong-wong langsung nyoba nyoba watesan kanthi ngirim endhog, bata, ula, lan "bungkus" liyane sing ora biasa. Dadi bisa pungkasane ngirim anake? Secara teknis, ora ana resep pos.

"Pirang-pirang taun pertama pengiriman bingkisan wis ora rame," ujare Nancy Pope, kepala kurator sejarah Museum Pos Nasional. "Beda-beda kutha ngalami macem-macem perkara, gumantung kepiye postmaster kasebut nate nerangake peraturan kasebut."

Ing wiwitan layanan parsel AS, ora ana instruksi sing jelas babagan sing bisa dikirim lan ora bisa dikirim.

Paus nggolek pitung kasus ngirim bocah liwat surat antara taun 1913 lan 1915, diwiwiti karo bocah saka Ohio. Ora umum ngirim anake liwat pos, nanging yen adoh maneh luwih murah mbayar Railway Mail tinimbang tuku tiket kereta api penumpang.

Foto-foto virus iku guyon

Kajaba iku, wong sing ngirim anak liwat mail ora ditularake menyang wong liya. Akeh kulawarga ing deso ngerti banget karo tukang pose. Nanging, loro foto virus pekerja pos iki karo bocah ing kothak layang sing online sing dipublikasi digawe guyonan. Pengirim pos bisa uga nggawa bayi sing durung bisa mlaku, nanging dheweke ora bakal ngidini bayi sing nggawa popok lungguh ing tumpukan surat liyane.

May Pierstorff, sing dikirim liwat mail. (Foto: Museum Pos Nasional Smithsonian)

Ing kasus Mei Pierstorff, sing wong tuwane ngirim dheweke liwat pos menyang omah simbah kakung 1914 mil ing wulan Februari 73, kantor pos sing ngirim dheweke nganggo kereta api yaiku sedulure. Wong tuwa Idaho mbayar 53 sen kanggo prangko sing dipasang ing jaket putrine sing umure meh enem taun. Sawise Albert S. Burleson, manajer umum kantor pos, ngerti babagan kedadeyan kasebut (uga ana pertanyaan liyane sing diajokake wulan iki babagan ngirim bocah liwat surat), dheweke kanthi resmi nglarang para pekerja pos ora nampa wong dadi bungkus.

Peraturan anyar kasebut ora ngalangi pangiriman bocah

Nanging, peraturan anyar kasebut ora langsung nyegah wong ngirim anak liwat pos. Setahun mengko, wanita kasebut ngirim anake wadon enem taun saka omah Florida menyang omah bapake ing Virginia. Ing 720 mil, perjalanan bocah paling dawa liwat surat sing bisa ditemokake Paus. Kandhane 15 sen ing prangko.

Ing wulan Agustus 1915, Maud Smith umur telung taun nggawe lelungan pungkasan liwat A.S. Post minangka kiriman manungsa. Simbah-simbah banjur ngirim dheweke 40 mil liwat Kentucky kanggo ngunjungi ibune sing lara. Sawise laporan kasebut ditampilake ing media, Inspektur John Clark saka Divisi Rel Cincinnati wiwit nyelidiki kasus kasebut lan takon kenapa petugas pos ing Caney, Kentucky ngidini bocah kasebut dikirim nganggo kereta api, sanajan kanthi jelas nglanggar aturan kasebut.

"Aku ora ngerti apa dheweke kelangan kerja, nanging dheweke mesthi kudu nerangake," ujare Paus.

Sanajan Maud pancen anak pungkasan sing sukses, masarakat banjur nyoba ngirim anake liwat surat. Ing wulan Juni 1920, John C. Koons, wakil manajer umum kantor pos, nolak loro panjaluk supaya bocah dikirim email kanthi alesan yen dheweke ora bisa diklasifikasikake minangka "kewan urip sing ora mbebayani," lapor Los Angeles Times.

Tip saka eshop Universe Sueneé

Pendulo

Pendum Rosewood kanthi bentuk piramida (35mm) ing rantai perak (200mm). Iki minangka pitulung kanggo njaluk wangsulan babagan pitakon urip.

Pendulo

Artikel sing padha

Tulis komentar