Kepiye cara diwasa migren? Semedi!

8465x 25. 05. 2020 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Meditasi rutin bisa nyuda frekuensi lan intensitas kejang sing nyeri. Ing panelitian babagan 20 subyek, peneliti AS kaget nemokake yen meditasi rutin nyegah serangan migren luwih efektif tinimbang obat.

Nalika setengah populasi kadang lara sirah "biasa", sepuluh nganti rolas persen nandhang migren. Migren minangka penyakit saraf sing bisa nyuda kualitas urip wong. Migrain ditondoi dening lara sing abot lan deg-degan ing salah sawijining sisih sirah. Gerakan lan cahya luwih parah nambah gejala.

Umume, bedane antara migren karo aura lan tanpa aura. Aura minangka kelainan neurologis sing kedadeyan sadurunge nyeri. Iki bisa uga gangguan visual lan mual. Ing kasus-kasus sing parah banget, malah lumpuh jangka pendek saka setengah awak bisa kedadeyan.

Migrain ora bisa diobati

Migren ora dikatutake bisa dirawat - jarene. Nanging, wong cacat bisa nambah gejala kanthi ngganti gaya urip, lan pengalaman nuduhake manawa ing pirang-pirang kasus, malah migren ora bakal bali maneh.

Kanggo tujuan iki Penting, sampeyan kudu ngerti peluncur pribadi sampeyan. Sanajan migren minangka penyakit kronis, serangan akut bisa dipicu dening macem-macem faktor ing saben wong sing kena pengaruh. Iki kalebu, contone, panganan kayata coklat. Uga ganti kebiasaan turu bisa uga nyerang migren. Sampeyan uga bisa dadi konco migren intoleransi panganan sing didhelikake (kayata intoleransi histamin utawa intoleransi tumrap produk susu).

Obat ilmiah ngobati migren kanthi Triptans. Iki minangka obat penghilang rasa sakit khusus sing mung bisa nglawan migren. Nanging, bisa duwe efek samping sing kuat.

Kanthi luwih saka sepuluh serangan migren saben wulan, dokter nyaranake perawatan prophylactic kanggo migren. Kanggo tujuan iki, macem-macem obatan digunakake, sing nyatane nglawan sing beda, kayata antidepresan utawa obat epilepsi. "Efek samping" dimaksudake kanggo nyuda lan / utawa nyuda serangan migren.

Migren liwat stres

Saliyane ing ndhuwur Kamungkinan pemicu uga kalebu stres ing antarane faktor sing bisa nyebabake migren.

Ing kene diwiwiti panelitian Pusat Kesehatan Wake Baptist Baptist ing North Carolina, AS.

Dr. Rebecca Erwin Wells lan tim peneliti kanthi acak mbagi 19 pasien migren dadi rong klompok. Sangang peserta ing sak klompok nampa perawatan medis standar. Sepuluh liyane melu kursus MBSR wolung minggu. MBSR tegese Pangurangan Tekanan adhedhasar Mind fullness, mula, nyuda stres liwat olahraga perhatian utawa eling. Ing negara kita, metode iki dikenal minangka "meditasi sate". Iki minangka kombinasi yoga lan cara meditasi khusus, ing endi pikiran fokus ing "saiki lan kene." Panaliten liyane nuduhake yen MBSR nyuda gejala saka macem-macem kahanan nyeri nemen.

Meditasi nyegah migren

Asil sing padha digayuh dening Dr. Wells lan time. Ing pungkasan kursus, para peserta klompok MBSR ngalami 1,4 luwih sithik serangan migren (saben wulan) tinimbang sadurunge. Kajaba iku, durasi kejang kasebut luwih suwe luwih sithik. Kekuwatan nyeri uga saya suda, sanajan ora signifikan banget. Kajaba iku, para peserta ujar manawa maneh duwe kualitas urip sing luwih apik lan dheweke rumangsa bisa duwe pengaruh positif marang migren. Amarga jumlah peserta sing sithik, Dr. Sinau sing luwih lengkap kanggo menehi bukti sing luwih kuat babagan masalah iki.

Cara nyegah migren

Yen sampeyan durung ngerti pemicu pribadi, buku harian sing bisa nulis rasa sakit bisa mbantu sampeyan. Mung sampeyan bisa adaptasi gaya urip kaya sing dibutuhake. Meditasi rutin mbantu nyuda tingkat stres. Iki bakal nyegah ora mung migren lan ngelu, nanging uga penyakit stres liyane.

Tips saka eshop Semesta Sueneé

Dr. Tembaga. Heike Buess-Kovács: THE CORE SPINE - Sumber masalah lan penyakit

Nalika kita kabeh lungguh ing komputer sawetara jam saben dina, mula wis ana lara gulu lan sirah masalah sing saben wong ngerti. Kepiye cara mateni lara gulu? Sampeyan bakal ngerteni ing buku kasebut Dr. Tembaga Heike Buess-Kovács: THROAT SPINE - Sumber masalah lan penyakit.

Dr. Tembaga. Heike Buess-Kovács: THE CORE SPINE - Sumber masalah lan penyakit

Bantal lan bantal semedi

Bantal meditasi, bangku, bantal lan headrests diisi karo kulit, dikenal kanthi sifat pirang-pirang abad kepungkur. Dheweke elastis lan adaptasi karo kabeh bentuk awak sampeyan.

Kursi semedi: Mawar biru

Artikel sing padha

Tulis komentar