Untu Hitler nyritakake sababe pati diktator Nazi

5190x 04. 02. 2021 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Ing panaliten anyar, ilmuwan Prancis nganalisis fragmen untu Adolf Hitler kanggo mbuktekake manawa dheweke tilar donya ing taun 1945 sawise njupuk sianida lan nembak sirahe. Riset sing diterbitake ing Jurnal Eropa Internal Medicine ing Mei 2018 tujuane kanggo mungkasi teori konspirasi babagan sedane liwat analisis ilmiah babagan untu lan tengkorak diktator.

Sinau lan asile

"Penelitian kita mbuktekake manawa Hitler tilar donya ing taun 1945," ujare Philippe Charlier, pangarang utama studi kasebut, marang AFP. "Untu asli, ora ana sangsi babagan iki."

Sanajan umum dingerteni manawa Hitler tilar donya ing bunker ing Berlin, isih ana desas-desus nylametake dheweke. Panalitiyan anyar mbuktekake manawa "dheweke ora bisa lolos ing kapal selam menyang Argentina, dheweke ora ana ing pangkalan sing didhelikake ing Antartika utawa ing sisih pungkasan rembulan," ujare Charlier.

Nalika pasukan Soviet nyerang Berlin ing pungkasan April 1945, Hitler nyiapake rencana bunuh diri, kalebu nyoba kapsul sianida sing diwenehake SS ing wolfhound Blondi lan ndhikte surat wasiat pungkasan. Rong dina sakdurunge, Mussolini tiwas ditembak dening regu eksekusi banjur digantung ing sikile ing pinggiran Milan, Italia - nasib sing padha kayane ora bisa dihindari.

Ora suwe, tanggal 30 April, mayit Hitler lan garwane sing anyar, Eva Braun, ditemokake ing bunker kasebut. Sirahe Hitler ditutupi pelor.

Adolf Hitler ing poster Jerman saka Perang Dunia II, 1943. Galerie Bilderwelt / Getty Images

Pamriksa untu

Ing wulan April 2018, publikasi memoir interpreter Rusia ing basa Inggris ngandhakake manawa ing taun 1945 dheweke wis diwenehi amanat untu. Tugase yaiku mriksa silang karo cathetan gigi diktator. Waos kasebut bertepatan lan isih ana ing tangan Rusia wiwit saiki, lapor Telegraph.

Sawise negosiasi pirang-pirang wulan, FSB Rusia lan arsip negara Rusia ngidini para ilmuwan mriksa potongan tengkorak Hitler lan untu. Sepotong tengkorak duwe bolongan ing sisih kiwa kanthi pinggiran hangus ireng, padha karo peluru. Sanajan peneliti ora diidini njupuk conto saka tengkorak, dheweke nyathet ing panliten manawa bentuk kasebut katon "bisa dibandhingake" karo sinar-X tengkorak Hitler sing dijupuk setaun sadurunge seda.

Kualitas apik tenan

Gambar untu sing nggegirisi, sing diterbitake ing panliten kasebut, nuduhake rahang sing umume digawe saka logam. "Nalika wayahe tiwas," tulis ing laporan kasebut, "Hitler mung duwe papat untu sing isih ana." Sawetara untu liyane wis rusak, kecoklat ing oyod, lan diwarnai tartar putih.

Analisis kasebut negesake klaim sing asring dikutip manawa Hitler minangka vegetarian, nanging gagal nuduhake manawa sianida wis ditelan sadurunge ditembak. Peneliti nulis manawa celengan bluish ing untu sing palsu nuduhake sawetara hipotesis sing beda - apa ana reaksi kimia ing antarane untu palsu lan sianida nalika seda, nalika ngobong mayit, utawa nalika sisa-sisa dikubur? Tanpa sampling kanggo analisis, iku angel kanggo mesthekake. "Kita ora ngerti apa pati kasebut disebabake amulase sianida utawa peluru ing endhas. Kamungkinan kalorone, "ujare Charlier.

Apa wae, panelitian kasebut bisa uga nyebabake pungkasan spekulasi babagan uwal Hitler.

Tip saka eshop Universe Sueneé

Edith Eva Egerová: Kita duwe pilihan, utawa malah ing neraka bisa tuwuh pangarep-arep

Crita Edith Eva Eger, sing ngalami periode konsentrasi sing nggegirisi. Marang latar mburi nuduhake kita kabeh kita duwe pilihan - kanggo mutusake metu saka peran korban, supaya bebas saka belenggu kepungkur lan miwiti urip kanthi lengkap.

Edith Eva Egerová: Kita duwe pilihan, utawa malah ing neraka bisa tuwuh pangarep-arep

Artikel sing padha

Tulis komentar