Sinau Harvard negesake: pasa nambah umur!

7104x 14. 09. 2020 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Ilmuwan Harvard kanthi ora langsung bisa ngonfirmasi pasa, cara sing digunakake para imam Mesir kuno luwih saka 2500 taun kepungkur, bisa nambah dawa umur kita.

Referensi sejarah nuduhake manawa kelaparan kadang-kadang digunakake ing Mesir kuno, India lan Yunani luwih saka 2500 taun kepungkur. sing nguatake awak lan umur dawa. Sawetara sumber tinulis saka macem-macem peradaban ing saindenging jagad, ora preduli agama utawa wilayah, negara implementasine siyam lan manfaate akeh.

Pasa lan pasinaon saka Universitas Harvard

Panaliten dening peneliti ing Universitas Harvard nuduhake manawa keluwen sok-sok mengaruhi jaringan mitokondria lan bisa ndawakake umur. Sanajan kerja sadurunge wis nuduhake carane pasa bisa nyuda tuwa, saiki kita mulai ngerti reaksi biologis dhasar. Miturut peneliti, panliten kasebut nuduhake manawa nggunakake jaringan mitokondria ing sel, kanthi mbatesi pola makan utawa manipulasi genetik sing nuladha proses iki, kita bisa nambah umur lan menehi kontribusi kanggo promosi kesehatan.

Wong Mesir Kuno nggunakake kelaparan kadang-kadang luwih saka 2500 taun kepungkur kanggo nambah kesehatan lan dawa umur. Tim peneliti saka Universitas Harvard sing bergengsi wis nerbitake artikel ing jurnal "Metabolisme Sel," sing rinci babagan kemajuan riset persimpangan mitokondria lan nerangake kepiye Kelaparan sok-sok penting kanggo nambah pangarep-arep umume.

Pasa lan eksperimen ing klompok cacing tanah

Miturut laporan iki, para ilmuwan ngatur kanggo mungkasi tuwa ing klompok cacing tanah, diarani Elegan Clitellata, kanthi mengaruhi mitokondria - organel seluler sing tanggung jawab ngeculake energi kanggo kegiatan seluler, kanthi nindakake cacing tanah kanthi pasa biasa. Iki wis nambah umur umure cendhak, kanthi umure mung rong minggu.

Miturut peneliti, biyen, asil larangan diet lan keluwen sok-sok menehi pengaruh positif ing umur tuwa, mula ngerti prinsip kenapa kedadeyan iki minangka langkah penting ing panggunaan terapi babagan mupangat.

Pentinge plastisitas mitokondria

"Pakaryan kita nuduhake kepiye plastisitas mitokondria penting kanggo entuk manfaat pasa,"Para ilmuwan nerangake, nanging negesake kudu mriksa proses biologis kompleks iki kanthi luwih jero supaya bisa nggayuh kesimpulan sing pasti.

Panulis utama panelitian Heather Weir (nganakake riset ing Harvard lan saiki dadi peneliti ing Astex Farmasi) ujar maneh:

"Kondisi energi rendah, kayata watesan panganan lan keluwen kadang-kadang, kabukten bisa ningkatake kesehatan nalika saya tuwa. Ngerti sebabe kedadeyan kasebut minangka langkah penting kanggo ngasilake mupangat terapi saka keluwen. Panemuan mbukak dalan anyar kanggo nggoleki strategi terapeutik sing bakal nyuda kemungkinan kena penyakit umur-umure ing umur tuwa. "

William Mair, Profesor Asosiasi Genetika lan Penyakit Komplikasi ing Harvard Chan School, lan panulis utama panelitian kasebut nambahake:

"Sanajan kerja sadurunge wis nuduhake kepiye cara pasa bisa nyuda tuwa, kita mung wiwit ngerti pinunjul biologis dhasar. Pakaryan kita nuduhake sepentinge pentinge jaringan mitokondria kanggo entuk manfaat pasa. Kanthi ngalangi mitokondria ing sawijining negara, kita nyegah kabeh efek pasa utawa larangan diet kanggo umur dawa. ”

Tip saka eshop Universe Sueneé

Otfried D. Weise: Detoksifikasi, deacidification lan reresik awak kabeh

Dr. Ing bukune, Weise, ilmuwan nutrisi sing misuwur, nyedhiyakake pandhuan praktis babagan cara ngrampungake konsekuensi saka gaya urip sing ora sehat: cara nyisihake endhog, lendir, racun lan bobot awak sing gedhe banget.

Otfried D. Weise: Detoksifikasi, deacidification lan reresik awak kabeh

Sueneé: Apa sampeyan duwe pengalaman dhewe babagan pasa? Apa sampeyan nindakake kanthi rutin? Tulis kanggo komentar.

Apa sampeyan siyap kanthi rutin?

Ndeleng Hasil

Ngundhuh ... Ngundhuh ...

Artikel sing padha

Tulis komentar