Akupunktur adhedhasar obat tradisional Tionghoa

3128x 03. 06. 2020 1 pamaca
Konferensi Internasional Ke-3 Sueneé Universe

Akupunktur (saka basa Latin acus = jarum lan punctum = sting) minangka cara perawatan alternatif adhedhasar obat tradisional Tionghoa. Umur cara perawatan iki ora bisa ditemtokake kanthi tepat, nanging dianggep wis duwe oyot ing Jaman Watu. Jarum akupunktur sing ditemokake kaping pisanan digawe saka balung lan umure umure 7000 taun. Cara kasebut paling dikembangake ing abad kaping-7 ing Tiongkok, sing diakoni minangka lapangan medis independen.

Akupunktur kasusun saka aplikasi jarum lancip sing winates kanggo titik tartamtu ing permukaan awak manungsa. Saka sudut pandang ilmu pengetahuan modern, prinsip kasebut ora diterangake kanthi lengkap, nanging miturut akeh asil, bisa kabukten bisa digunakake. Mula, saiki dianggep disiplin medis sing gegayutan karo pencegahan, diagnosis lan perawatan kelainan fungsional ing awak. Dokter nganggep perawatan alternatif sing cocog kanggo perawatan nyeri, nanging dudu penyebab penyakit kasebut.

Sajarah

Akupunktur minangka teknik penyembuhan lawas sing digunakake ing China nganti pirang-pirang ewu taun. Asale saka filsafat Tao Tionghoa kuno, sing adhedhasar kasunyatan manawa energi urip qi mili liwat awak. Bagéyan liya saka kapercayan iki yaiku kapercayan yen kabeh konsep duwe kosok baline (panas / adhem, awan / wengi, lanang / wadon). Pasukan sing ngelawan nanging komplementer duwe jeneng yin lan yang. Kaloro komponen kasebut ana ing kabeh lan wujud inti saka anane. Dipercaya manawa yin lan yang bebarengan nggawe keseimbangan. Sajrone kekuwatan kasebut seimbang, kita bakal sehat. Nanging, yen keseimbangane kaganggu, dening awake dhewe utawa pengaruh eksternal, kita bakal rumangsa ora seneng lan bisa uga nyebabake penyakit kasebut wabah.

Prinsip Yin-Yang adhedhasar Taoisme. Filsafat iki nggambarake minangka rong elemen sing saling ngelawan terus-terusan, sing ora bisa urip tanpa unsur liyane. Perjuangan batin mbentuk energi urip - qi.

Unsur feminin Jin kalebu spektrum energi negatif: peteng, adhem, tenang, wengi. Ing babagan perawatan, iki kalebu organ sing diarani lengkap, sing nindakake resorpsi - ngolah lan nyimpen zat: jantung, paru-paru, ati, ginjel, limpa. Energi Jin sing akeh banget bisa nyebabake lemes, penylametan cairan, utawa tingling.

Unsur lanang Yang minangka kosok baline, yaiku energi positif: cahya, panas, kegiyatan, awan. Nduweni organ kothong sing diarani nutrisi lan residu eksterior: weteng, kandung empedu, usus, kandung kemih. Energi sing akeh banget iki bisa nyebabake migren, tekanan darah tinggi utawa nyeri akut liyane.

Penting, sampeyan nyadari yen amarga fungsi fisiologis, saben organ duwe bagean tartamtu saka Yin lan Yang. Dheweke gabung dadi siji lan sijine. Organisme sing sehat duwe prinsip kasebut ing saldo lan energi kasebut mili liwat jalur akupunktur = meridian. Yen kondhisi iki suwe banget, awak dadi lara. Akupunktur nyoba nyegah ketidakseimbangan utawa nyuda penyebabe.

Tafsiran dina iki

Penjelasan efek ing obat modern adhedhasar pengetahuan saiki babagan sistem saraf awak manungsa. Ana jaringan serat saraf sing akeh ing sangisore kulit. Batang syaraf sing luwih gedhe kedadeyan cedhak karo meridian, ing endi umume titik akupunktur. Antarane liyane, serat saraf nggawa informasi saka kabeh organ awak lan rangsangan saka lingkungan. Yen stimulus teka saka organ sing rusak, sinyal alarm bakal pungkasan ing saraf kulit kulit. We aran iku minangka pain. Inti teori kasebut yaiku asumsi yen nyeri nuduhake organ sing kena pengaruh ing endi wae ing awak manungsa lan ora ana gandhengane langsung karo papan sing ngrasakake lara. Contone, weteng katon ing kulit weteng ndhuwur lan punggung sing jejer. Hubungan antara organ sing kena pengaruh - sumber masalah - lan situs rasa sakit diterangake kanthi nyatane manawa loro situs kasebut gegandhengan karo serat saraf.

Ana udakara ewu titik akupunktur ing awak, sing disimpen ing sadawane meridian. Kita ngakoni 12 meridian utama, sing gegandhengan karo organ awak. Meridian mlaku ing saindenging awak (nyebrot awak, anggota ngisor lan ndhuwur) lan pungkasan ing pucuk driji lan driji sikil. Contone, dalan ati mbukak saka diafragma, liwat sisih ndhuwur sikil kiwa nganti jempol.

Cara kerja akupunktur

Wong Tionghoa kuno percaya manawa sing menehi lega yaiku nyeimbangkan energi yin lan yang. Panaliten ilmiah modern nyedhiyakake paling ora rong teori sing beda. Teori gerbang nganggep mekanisme refleks bisa digunakake ing jalur saraf sing bisa nyegah panularan sensasi sing nyeri, padha karo nutup gerbang. Iki nyuda rasa sakit, sanajan penyebabe isih ana. Akupunktur bisa digunakake kanthi prinsip nutup gerbang kasebut.

Teori liyane nerangake sukses akupunktur kanthi prinsip nggawe hormon sing disebut endorfin. Hormon kasebut digawe ing otak manungsa lan dirancang kanggo ngatasi rasa nyeri. Efek endorfin luwih kuat tinimbang, contone, efek morfin. Saiki ana bukti manawa akupunktur bisa nyebabake endorfin. Iki banjur disebarke menyang otak, ing endi blokir transmisi sinyal nyeri. Teori iki ndadekake bisa nerangake efek analgesik akupunktur lan kemampuan kanggo nyebabake istirahat lan kesejahteraan. Nanging, durung ana teori sing bisa njlentrehake sawetara laporan sing wis mari kanthi mukjizat.

Aplikasi akupunktur

Dokter pisanan takon marang pasien babagan masalah kasebut lan nindakake pemeriksaan. Perhatian khusus ditrapake kanggo area sing nambah sensitivitas, pangukuran pulsa ing bangkekan, tandha-tandha ketegangan lan fluktuasi suhu awak. Informasi tambahan asring diwenehake kanthi mriksa ilat, iris lan sikil. Ing basis saka tes kasebut, sampeyan bisa nemtokake diagnosis kanthi semangat obat konvensional utawa miturut konsep klasik kanthi nemtokake kelainan keseimbangan energi chi.

Perawatan kasebut kalebu ngemot jarum, pijet utawa panas menyang titik awak tartamtu.

Pangobatan panas diarani moxibus. Iki kalebu kanggo anget titik akupunktur kanthi cerutu moxib sing murup. Kanggo produksi cerutu, serat wormwood biasane digunakake, sing, sawise diobong, kanthi bertahap ngasilake panas sing sumringah nganti panas sing ora kuwat. Titik sing dipilih digawe panas wiwit jarak 1 nganti 1,5 cm. Piranti listrik uga asring digunakake kanggo perawatan panas.

Pilihan titik akupunktur sing cocog gumantung karo kondisi lan jinis pasien. Bisa beda-beda gumantung saka siji wong menyang wong liya lan saben dina gumantung karo owah-owahan kahanan pasien. Kajaba iku, ana macem-macem jarum sing ditrapake - saka siji nganti rong puluh utawa luwih; durasi aplikasi miturut kebijaksanaan terapis. Sukses perawatan gumantung karo macem-macem kahanan lan gaya urip pasien. Siji-sijine risiko perawatan yaiku akupunktur sing digunakake kanthi sembrono bisa nutupi gejala penyakit serius.

Keuntungan akupunktur

Akupunktur bisa digunakake ora mung kanggo ngilangi rasa nyeri, nanging uga kanggo macem-macem masalah liyane: ngelu, nyeri rematik, masalah pencernaan, panandhang asma, tekanan darah tinggi, insomnia, kuatir lan masalah menstruasi. Iki uga digunakake nalika nglairake lan uga nalika operasi.

Akupunktur uga nggawa rasa santai, sehat lan tentrem. Amarga iku, alat perawatan lan pencegahan sing cocog kanggo akeh penyakit sing disebabake stres ing masarakat sing sibuk. Nanging, akupunktur dudu panacea. Ora cocog kanggo wong sing ngalami risiko kena infeksi (penderita diabetes parah utawa wong sing nggunakake obat imunosupresif) utawa kanggo wong sing ngalami pendarahan, kayata haemofilia.

Akupresur

Akupunktur mung bisa ditindakake kanthi aman dening spesialis. Akupresur luwih cocog kanggo digunakake ing omah.

Sajrone akupresur, tekanan sing cocog ditrapake kanggo titik tartamtu ing awak pasien. Titik kasebut bisa uga ora padha karo bagean awak sing diobati, kadang uga adoh banget saka wilayah sing kena pengaruh. Contone, tekanan ing titik meridian, sing mlaku liwat sikil, bisa digunakake kanggo ngatasi nyeri sirah.

Akupresur bisa nggodha amarga malah pengetahuan sing cethek cukup kanggo ngatasi sawetara masalah cilik. Contone, nyeri untu bakal mbantu nyuda tekanan sing kuat ing titik tsubo (salah sawijining 361 titik akupresur) sing ana ing pojok cangkeme. Nanging, ora ngatasi sebabe, mung nyuda gejala kasebut. Tekanan sing alus ing mripat lan ing dahi bisa ngatasi nyeri sirah lan nyeri sinus. Cetha sudhut njero kelopak mata, mlaku alon-alon ing sadhuwure alis lan balung ing balung mburi.

Tips kanggo bocah saka e-shop Universe Sueneé

Teknik lan Ritual Shamanic Wolf-Dieter Storl

Teknik shamanic lan ritual, gabung karo alam - panulis ngerti kabeh babagan kasebut Wolf-Dieter Storl marang rinci banget. Ayo sampeyan dadi inspirasi saka ritual kasebut sanajan ing jaman saiki sing sibuk lan temokake tentrem ing awak sampeyan.

 

Artikel sing padha

Tulis komentar