22 simbol utama alkimia lan maknane

18. 11. 2021
Konferensi Internasional Ke-4 Sueneé Universe

Apa sampeyan ndeleng gambar simbol alchemy lan pengin ngerti liyane babagan apa tegese? Simbol unsur alchemy wis ana pirang-pirang abad lan wong-wong asring kasengsem ing dheweke. Nanging apa tegese simbol kasebut? Lan kepiye unsur-unsur kasebut sing makili digunakake dening ahli alkimia? Ing artikel iki, kita ringkes proses alchemy lan simbol alchemy.

Apa alchemy?

Alchemy minangka area pasinaon (kadhangkala dijlentrehake ilmu, kadhangkala minangka filsafat) sing wis dipraktikake ing Eropa, Asia lan Afrika. Asale saka Mesir, Yunani lan Roma, nanging pungkasane nyebar menyang India, China lan Inggris.

Alchemists duwe telung tujuan utama:

  • Kanggo nggawe Watu Philosopher (zat legendaris sing dikandhakake bisa dadi timbal dadi emas lan menehi urip sing abadi)
  • Gawe elixir saka muda lan kesehatan
  • Logam Transmute (khusus kanggo emas)

Symbol: Watu Filosofis

Nggayuh tujuan apa wae bakal njamin alchemist sing terkenal lan kabegjan. Akibaté, akeh alkemis sing mbesuk babagan penemuan kasebut, pungkasane ngrusak konsep alchemy lan ngubungake ide ide ngapusi. Ngapikake ilmu ilmiah babagan kimia uga wis nyebabake kurang alchemy, amarga akeh wong sing ngerti manawa sawetara tujuan alchemists ora mungkin.

Kepiye cara simbol alchemy digunakake?

Wiwit alchemy diwiwiti, alchemist wis nggunakake simbol kanggo makili macem-macem unsur. Simbol alchemy kadhangkala ngemot indikasi saka sifat sing dikira alchemist unsur kasebut (kalebu sejarah unsur). Panggunaan simbol wis mbantu para ahli alchemist supaya bisa ditindakake, sing paling akeh dijaga kanthi rahasia.

Amarga alchemy awal uga entuk akeh informasi saka astrologi, akeh simbol unsur alchemical sing ana gandhengane karo planet utawa badan langit liyane. Simbol alkimia digunakake nganti abad kaping 18 lan wis standar miturut wektu. Dina iki, wong seneng simbol alkografi kanggo sejarah, bentuk sing menarik, lan sambungan menyang cara liya kanggo mikir babagan jagad iki.

Ing ngisor iki patang klompok simbol simbol unsur alkemik lan artine.

Kaping tiga

Katelu nomer telu, uga dikenal minangka tria prima, diparingi ahli filsafat Swiss Paracelsus ing abad kaping-16. Dheweke percaya manawa trio prima ngemot kabeh racun sing nyebabake penyakit kasebut, lan panliten kasebut ngajar para alchemist kanggo ngobati penyakit. Dheweke uga percaya manawa trio prima nemtokake wong, lan menehi saben unsur dadi bagean identitas manungsa sing beda.

Mercury

Merkurius (sing uga salah siji saka pitu logam planet) bisa ateges unsur lan planet. Ing kaloro kasus kasebut, simbol alkimia iki nggambarake pikiran lan kahanan sing bisa ngatasi pati. Ing jaman biyen, mercury dikenal dadi cepet lan dipercaya bisa transisi antarane negara cair lan padhet. Mula, dipercaya karo alchemy manawa merkuri kasebut urip antarane urip lan pati.

Merkuri asring diwawasake karo ula / ula lan simbokane padha karo rahim kosmik. Merkuri nggambarake prinsip feminis pasif, uga kelembapan lan selesma. Sampeyan bisa ndeleng merek "wanita" standar ing simbol kasebut.

Mercury

Uyah

Uyah saiki dikenal minangka senyawa kimia sing kasusun saka natrium lan klorida, nanging alchemist dipercaya minangka unsur siji. Uyah nggambarake awak, uga barang fisik sacara umum, kristalisasi lan kondensasi. Uyah asring ora ana panguwasa nalika diklumpukake, nanging bisa larut lan diresiki dening proses kimia. Simbol minangka bunder sing diselang dening garis horisontal.

Uyah

Sulfur

Sulfur minangka pasangan lanang aktif saka perwakilan pasif wanita sing raksa. Ing jaman biyen, digunakake minangka obat tradisional ing papan-papan saka China, Mesir menyang Eropa. Kabeh sing disebutake ing Kitab Suci, sing nyatakake yen neraka berbau kaya belerang. Sulfur nggantosi sipat kayata kekeringan, panas lan maskulinitas. Ing alchemy uga bisa makili penguapan, ekspansi lan pembubaran. Saka sudut pandang awak manungsa, makili jiwa. Saka sudut pandang trio prima, belerang dianggep dadi mediator sing gabungke uyah (dhuwur) lan merkuri (rendah).

Simbol belerang biasane segitiga ing sisih ndhuwur salib Yunani (deleng ing ndhuwur), nanging uga bisa diwakili dening salib Loraine ing sisih ndhuwur Ourob.

Sulfur

Sekawan unsur

Unsur klasik adhedhasar kapercayan Yunani kuno yen udhara, bumi, geni lan banyu kalebu kabeh perkara ing jagad iki. Ora kaya pirang-pirang unsur liyane ing handbook iki, papat unsur kasebut ora ana ing tabel périodik, nanging alchemist percaya yen ana kekuwatan sing signifikan lan kemampuan kanggo nggawe unsur anyar.

Unsur

Udhara

Aristotle nyatakake yen hawa nuduhake panas lan kelembapan (kelembapan saka uap banyu, sing dianggep minangka udara). Simbol saka hawa ing alchemy uga bisa makili gaya urip lan digandhengake karo warna putih lan biru. Hippocrates uga nyambung hawa karo getih. Simbol udara minangka segitiga munggah sing disimpang dening garis horisontal, lan sampeyan bisa uga weruh manawa uga minangka simbol Bumi sing dibalikke.

Udhara

Bumi

Aristotle diarani Bumi dadi garing lan garing. Bumi bisa nggambarake gerakan lan perasaan fisik, lan iki ana gandhengane karo warna ijo lan coklat. Simbol Bumi minangka hawa kuwalik: segitiga kanthi garis horisontal.

Bumi

Geni

Ing alkimia, geni nggambarake emosi kayata semangat, tresna, nesu, lan gething - kadang diarani emosi "murub" ing alkimia. Iki diwakili dening warna abang lan oranye. Kajaba iku, geni uga katon minangka simbol sing luwih maskulin.

Geni

Voda

Aristotle nyebutake banyu adhem lan udan. Iki ana gandhengane karo intuisi lan uga biru. Asring digandhengake karo simbol alchemical mercury (amarga kalorone dianggep simbol wanita). Filsuf Yunani Thales percaya manawa banyu minangka bahan pisanan sing digawe ing jagad iki. Simbol iki kadhangkala ucapake meh padha karo wadhah kanggo nyimpen banyu, kayata cangkir utawa urn.

Voda

 

Puluh logam planet

Saben unsur ing ngisor iki minangka logam, lan masing-masing digandhengake karo obyek langit, uga dina minggu lan organ ing awak. Astronomi minangka bagean utama alkimia awal, lan sajrone jaman klasik, saben planet dianggep "mrentah" babagan logam sing ana gandhengane. Sampeyan bisa uga sok dong mirsani manawa Uranus lan Neptunus ora kalebu - amarga simbol-simbol iki digawe sadurunge teleskop ditemokake, lan mulane mung planet-planet sing bisa dideleng kanthi mata telanjang sing ora dingerteni.

Mimpin

  • Badan Bumi: Saturnus
  • Dina minggu: Setu
  • Organ: limpa

Lead duwe simbol sing dikenal minangka "bulan sabit ing salib" lan katon padha karo scinthe utawa "h" kanthi salib ing sisih ndhuwur.

Mimpin

Tin

  • Badan Bumi: Jupiter
  • Dina minggu: Kamis
  • Organ: Hati

Simbul timah dikenal kanthi jeneng "sabit ing salib" lan katon nomer "4".

Tin

Wesi

  • Badan Bumi: Mars
  • Dina minggu: Selasa
  • Organ: Gallbladder

Simbol kanggo Mars minangka simbol "Pria", sing asring makili planet Mars.

Wesi

Madu

  • Badan Bumi: Srengenge.
  • Dina minggu: Minggu
  • Organ: Ati

Emas makili kesempurnaan lan minangka salah sawijining simbol alchemy sing paling penting. Tujuan utama (lan durung rampung) akeh alchemists yaiku sinau carane ngowahi timbal dadi emas. Simbol alchemy emas bisa dadi rong simbol. Kaping pisanan katon srengenge sing padhang karo sinar srengenge, lan sing nomer loro yaiku bunder karo titik ing tengah.

Madu

Tembaga

  • Badan Bumi: Venus
  • Dina minggu: Jumuah
  • Organ: Ginjel

Simbol kanggo tembaga bisa uga dadi simbol "wanita" (uga digunakake kanggo makili planet Venus) utawa sapasang garis silang lan horisontal.

Tembaga

Mercury

  • Badan Bumi: Mercury
  • Dina minggu: Rabu
  • Organ: Lungs

Merkurius nduweni simbol sing padha kaya nalika bagean saka Telung Pringon: "rahim kosmik."

Mercury

Perak

  • Badan Bumi: Rembulan
  • Dina minggu: Senin
  • Organ: Otak

Simbol alchemical perak katon minangka bulan sabit, kaya simbol emas katon srengenge cilik. Sabit bisa digambar ing sisih tengen utawa kiwa.

Perak

Unsur sekuler

Unsur sekuler nduwe sisa unsur sing digunakake ing alkemia. Iki biasane tambahan anyar kanggo alchemy lan ora duwe sejarah sing dawa kaya sawetara unsur liyane. Asile, informasi sing kurang diweruhi babagan simbol alchemical lan sing diwakili, sanajan para alchemist kadang nggunakake.

Antimony

Antimony minangka liar (kewan) kalebu bagean alam manungsa. Simbol antimonimo minangka bunder sing nglintasi ndhuwur (utawa simbol sing bunder) lan kadhangkala uga dituduhake minangka serigala.

Antimony

Arsenic

Ing alchemy, arsenik asring diwakili swan utawa swans. Iki amarga minangka metalloid, arsenik bisa ngowahi rupa fisik kasebut. Simbol kasebut minangka pasangan segitiga sing tumpang tindih.

Arsenic

Bismuth

Ora akeh sing ngerti babagan carane Bismuth digunakake ing alchemy, nanging nganti abad kaping-18 asring bingung karo timah lan timah. Simbol kasebut katon kaya nomer "8", sing dibukak ing sisih ndhuwur.

Bismuth

Magnesium

Magnesium ora ana ing bentuk murni, saengga alchemist nggunakake magnesium karbonat (uga dikenal minangka "alba magnesium") ing eksperimen kasebut. Amarga magnesium ora bisa gampang diilangi, makili kalawarti alchemist. Iki bisa makili sawetara simbol; iki sing paling umum.

Magnesium

fosfor

Fosfor minangka unsur penting kanggo ahli alchemists amarga misale jek duwe cahya kanggo njupuk cahya. (Yen bentuk fosforus putih dadi putih, mula katon ijo.) Iki kalebu hantu, lan simbol biasane segitiga ing ndhuwur salib kaping pindho.

fosfor

Platinum

Alchemists percaya yen platinum minangka kombinasi emas lan salaka, lan mulane simbol minangka gabungan simbol saben unsur kasebut.

Platinum

Kalium

Kalium kanthi alami ora ditemokake minangka unsur gratis, saengga ahli alkimia nggunakake kalium karbonat ing eksperimen kasebut. Simbol kalium minangka persegi panjang ing sisih ndhuwur salib.

Kalium

Seng

Zinc oxide diarani "gelombang filsuf" utawa "salju putih" dening ahli alchemists.

Seng

Tips saka eshop Sueneé Universe

Amber K: Sihir Sejati kanggo Wiwitan lan Lanjut

Autorka a vysvěcená wiccanská velekněžka Amber K knihu od základu zrevidovala, připojila šest nových kapitol a přes sto cvičení. Ideální materiál pro skupinovou průpravu i individuální studium.

Amber K: Sihir Sejati kanggo Wiwitan lan Lanjut

Dram Shaman: Papat Arah

Sekawan sisi dunya

Dram Shaman: Papat Arah (Gratis Pengiriman)

Artikel sing padha